Ένας νεκρός και πολλές καταστροφές από την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα

Έναν νεκρό, μία τραυματία και τεράστια προβλήματα προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα. Πνίγηκαν και πάλι περιοχές της δυτικής Αττικής, κυρίως στο Καματερό και το Μενίδι, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε Ηλεία και Αχαΐα. Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, μόνο στην Αττική δέχθηκε 835 κλήσεις.

Τραγωδία κατά τη διάρκεια της νεροποντής χθες στο Μενίδι, όπου ένας άντρας έχασε τη ζωή του μέσα στο αυτοκίνητο του, στο οποίο επέβαινε με την 70χρονη μητέρα του. Όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, η μητέρα και ο γιος της εγκλωβίστηκαν από τα νερά στο αυτοκίνητό τους, στην οδό Αριστοτέλους και Μαυροπηγής Κοζάνης, στις 2.15 το μεσημέρι. Διερχόμενοι πολίτες καλεσαν  σε βοήθεια και στις 2 και μισή ο άντρας, ηλικίας 40 ετών, παρελήφθη (δεν είχε τις αισθήσεις του) από ασθενοφόρο, αλλά, τελικά, όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο στο οποίο διεκομίσθη (Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας) εξέπνευσε κατά τη διαδρομή. Η μητέρα του διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας.

Στο Καματερό η αστυνομία και η πυροσβεστική ειδοποιήθηκαν για την εξαφάνιση μίας γυναίκας και κινητοποιήθηκαν. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε στο ρέμα της Πικροδάφνης, όμως η ίδια δεν ήταν μέσα και η τύχη της αγνοείται.

Στην οδό Αγίου Φανουρίου, στο Μενίδι, σε σημείο που θυμίζει λίμνη από το νερό, βρέθηκε ντεραπαρισμένο αυτοκίνητο το οποίο επί ώρες δεν είχε καταστεί δυνατό να το προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία. Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν βρισκόταν κάποιος μέσα.

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκρίτου, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Στους περισσότερους δρόμους της Αττικής επικρατούσε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στον Κηφισό, στο ρεύμα ανόδου, όπου τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων.

Βασικοί οδικοί άξονες, όπως η Χαμοστέρνας και η Φορμίωνος πλημμύρισαν, ενώ στη Δεκελείας στο δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο παρενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι στο Καματερό και το Μενίδι, με πεζούς και οδηγούς Ι.Χ. να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά. Στην οδό Αριστοτέλους στο Μενίδι, ανασύρθηκε από περαστικούς χωρίς τις αισθήσεις του από Ι.Χ. ένας άνδρας 41 χρονών. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το ίδιο Ι.Χ. απεγκλωβίστηκε και η μητέρα του, 71 ετών, η οποία διακομίστηκε στο «Γ.Γεννηματάς».

Στην Πετρούπολη λαχτάρησε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία πήγε να παραλάβει τον εγγονό της από το σχολείο. Παρασύρθηκε από τα νερά και χρειάστηκε η επέμβαση των περαστικών για να την απεγκλωβίσουν, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Στο Χαϊδάρι αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και κινδύνευσαν οδηγοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, 140 συνεργεία με 560 πυροσβέστες θα συνεχίσουν να επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: