Ένας άσσος των social media στην Κουμουνδούρου

Ένας άσσος των social media στην Κουμουνδούρου

Ένας άσσος των social media στην Κουμουνδούρου

Μία φρατζόλα ψωμί πάνω στον πάγκο. Κόβεται κάθετα στη μέση. Μετά ξανά στη μέση, αυτή τη φορά οριζόντια. Μετά μικρές φέτες. Όπως άλλωστε λέει και ο Αλέξης, το θέμα είναι να βλέπεις από μέσα έγραφε ήδη από το 2012 ο Ηλίας Χρονόπουλος στο άρθρο του Μια ιστορία για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ- Ιδέες και πράξεις δίνοντας μια μικρή μονάχα γεύση από την σημαντική πορεία που θα είχε στη μετέπειτα πορεία του Αλέξη Τσίπρα

Αμέσως μετά την γκάφα με το προεκλογικό σύνθημα το μέλλον ξεκίνησε το οποίο αποσύρθηκε άρον άρον εξαιτίας της ομοιότητάς του με παλαιότερο που είχε χρησιμοποιηθεί σε προεκλογική εκστρατεία του Σημίτη, μια νέα ομάδα της Κουμουνδούρου ανέλαβε τη νέα καμπάνια του κόμματος με στόχο όχι μόνο να εντυπωσιάσει αλλά και να κάνει το φάουλ του σημιτικού συνθήματος να ξεχαστεί. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ηλίας Χρονόπουλος, ο από πολλούς θεωρούμενος ως εγκέφαλος των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κοινωνικών δικτύων που αύξησαν και συνεχίζουν να αυξάνουν την δημοφιλία του πρωθυπουργού.

Ο άσσος των social media, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε εξολοκλήρου υπό την ευθύνη του τα προφίλ του Αλέξη Τσίπρα και η συμβολή του αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από καθοριστική σε πολλές περιπτώσεις. Μια εξ’ αυτών η συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα Αυγή με τις ερωτήσεις να τίθενται μέσω Twitter, η οποία αποτέλεσε και μια από τις μεγαλύτερες μάχες ανάμεσα στα επικοινωνιακά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας όταν από την Συγγρού αμφισβητήθηκαν τόσο οι ερωτήσεις που τέθηκαν κατά την διάρκειά της όσο και η απήχηση της. Κατά την σύγκρουση βέβαια, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε μέσω των επίσημων λογαριασμών των δύο κομμάτων αλλά από διαφορετικά προφίλ, ο Ηλίας φάνηκε να αποκτά προβάδισμα κατακτώντας με τον τρόπο αυτό την μετεκλογική θέση του ως επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος.

Ουσιαστικός και επιτυχημένος ρόλος
Έκτοτε και μέχρι και σήμερα, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, διαδραματίζοντας ουσιαστικό και επιτυχημένο όπως πολλοί ομολογούν, ρόλο στη χάραξη επικοινωνιακής στρατηγικής, διατηρεί τους κωδικούς των λογαριασμών όλων των προφίλ τόσο του κόμματος όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού και παραμένει ο αποκλειστικός υπεύθυνος της δραστηριότητα που αυτά επιδεικνύουν διατηρώντας το απαραίτητο μέτρο και κερδίζοντας την εκτίμηση της Κουμουνδούρου.

Το σίγουρα είναι πως η εικόνα του Ηλία Χρονόπουλου συνάδει με την πολιτική του κουστουμιού άνευ γραβάτας που έχει υιοθετήσει το κυβερνών κόμμα. Όσοι έχουν μέχρι στιγμής ταυτίσει την εικόνα ενός πρωθυπουργικού συνεργάτη με τον κουστουμαρισμένο, γραβατωμένο και με προσεγμένη κόμη αυστηρό νέο, παρατηρώντας την ανατρεπτική και συνάμα αποτελεσματική παρουσία του νεαρού συνεργάτη του πρωθυπουργού που τοποθετήθηκε στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, καταλαβαίνουν πως σίγουρα δεν προϊδεάζει για τον καταλυτικό του ρόλο στο χτίσιμο μιας πολιτικής καριέρας.

Μια ματιά στο παρελθόν
Βέβαια ανατρέχοντας κανείς στο παρελθόν διαπιστώνει πως τα πρώτα βήματα ήταν ενδεικτικά της πορείας που θα ακολούθησε το μυαλό της Κουμουνδούρου. Επιφανές μέλος της ΑΡΕΝΑΣ ήδη από όταν ήταν φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, η οποία εντάχθηκε πλήρως στην Αριστερή Ενότητα, την ενιαία φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στην Αθήνα και πρωταγωνίστησε στις διαπαραταξιακές ζυμώσεις πριν από τις φοιτητικές εκλογές της κάθε χρονιάς, έτσι ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαδικασία.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν στο πανεπιστήμιο κάνουν λόγο για έναν ήπιο χαρακτήρα, ο οποίος ποτέ δεν προκάλεσε ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στην ευστροφία του. Μετά το τέλος των σπουδών του και μέχρι την δραστηριοποίησή του στην Κουμουνδούρου, ασχολήθηκε αρκετά με μεταναστευτικά θέματα, ενώ ήταν παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Πρωταγωνιστικός ήταν άλλωστε και ο ρόλος του στις διαδικασίες ενοποίησης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αγώνα του Αλ Τσίπρα να συμβιβάσει τις αποκλίνουσες εσωκομματικές τάσεις της Κουμουνδούρου, προσπάθειες παρόμοιες με εκείνες που γίνονταν και στη νεολαία του κόμματος. Κάπως έτσι ο Χάκερ όπως πολλοί συνηθίζουν να τον αποκαλούν, ισχυρισμός μάλλον άστοχος βέβαια, ο Ηλ. Χρονόπουλος εκλέχθηκε γραμματέας τον Μάρτιο του 2013 και μέχρι και σήμερα συνεχίζει να αποτελεί καθοριστικό ρόλο στο χειρισμό του κοινού του Αλέξη. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί και στο κλίμα που ακολουθεί της εκλογής το οποίο αδιαμφισβήτητα όλο και δυσκολεύει

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: