Εμφύλιος Wagner – Πούτιν: Πιθανό να «εξουδετερωθεί» ο Πριγκόζιν στη Λευκορωσία, λέει αναλύτρια του CNN

Πιθανό είναι το σενάριο ο Γεβγκένι Πριγκόζιν «να εξουδετερωθεί στη Λεκορωσία», όπου διέφυγε χθες μετά την οπισθοχώρηση της Wagner από την ένοπλη εξέγερση κατά του Κρεμλίνου.

Αυτό ανέφερε στο CNN η πρώην επικεφαλής του γραφείου του αμερικανικού μέσου στη Μόσχα, Τζιλ Ντόχερτι, η οποία είναι ειδική σε θέματα που αφορούν τη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

«Ο Πούτιν δεν συγχωρεί τους προδότες. Ακόμα και αν ο Πούτιν πει “Πριγκόζιν, πήγαινε στη Λευκορωσία”, αυτός παραμένει προδότης και νομίζω ότι ο Πούτιν δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ», δήλωσε η Ντόχερτι.

«Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Πριγκόζιν να σκοτώνεται στη Λευκορωσία. Αλλά αυτό είναι ένα δύσκολο δίλημμα για τη Μόσχα… Όσο ο Πριγκόζιν έχει κάποια υποστήριξη, αποτελεί απειλή, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται», πρόσθεσε.

Πολλά πράγματα εξακολουθούν να παραμένουν ασαφή μετά τα γεγονότα του Σαββάτου στο εσωτερικό της Ρωσίας. Για παράδειγμα τι θα συμβεί στη συνέχεια με τον Πριγκόζιν, πώς θα αλλάξει ο ρόλος του στη Wagner και γενικά η συμμετοχή των μελών της Wagner στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρο Πεσκόφ δήλωσε το Σάββατο ότι «δεν μπορεί να απαντήσει» ποιο ρόλο θα αναλάβει ο Πριγκόζιν στη Λευκορωσία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: