ΕΛΠΕ: Δωρεά για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στη Θεσσαλονίκη!

Πρωτοβουλία για την αγορά και δωρεά υπερσύγχρονου σταθμού παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αναλαμβάνει ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του δήμου. “Οπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της δωρεάς είναι η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου «και η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται».

Με τον σταθμό αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει στη διάθεση της ένα επιπλέον εργαλείο, με το οποίο θα μπορεί να προσδιορίσει την πηγή των αερίων ρύπων, ακόμη και από πηγές ή μικρές δραστηριότητες, στις οποίες δεν υπάρχει συστηματική παρακολούθηση.

Ο σταθμός θα είναι πλήρως εξοπλισμένος, ώστε άμεσα να λειτουργήσει υπό την εποπτεία του δήμου και σε χώρο που η δημοτική αρχή θα επιλέξει. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον διευθυντή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ, Νίκο Ζαχαριάδη, σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης που επισκέφθηκε τα ΕΛΠΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίλας, Βούλα Πατουλίδου και οι δήμαρχοι Ευόσμου-Κορδελιού, Πέτρος Σούλας και Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: