Έλον Μασκ: Δεν έδωσε αποζημιώσεις στους υπαλλήλους του Twitter στη Γκάνα – Καταγγελίες υπαλλήλων

Πρώην υπάλληλοι του Twitter στην Αφρική που απολύθηκαν καταγγέλλουν ότι η εταιρεία δεν τους έχει δώσει ακόμα τις αποζημιώσεις που τους είχε υποσχεθεί.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο του 2022 και ξεκίνησε μια σειρά απολύσεων που επηρέασαν χιλιάδες εργαζόμενους.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία απέλυσε σχεδόν όλο το προσωπικό της στη Γκάνα, τη μοναδική της τοποθεσία στην Αφρική, λίγες ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του φυσικού της γραφείου.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι από το γραφείο του Twitter στην Γκάνα δεν έχουν ακόμη λάβει αποζημίωση, παρά το γεγονός ότι απολύθηκαν πριν από επτά μήνες.

Σύμφωνα με το CNN, οι πρώην εργαζόμενοι αποδέχθηκαν την προσφορά του Twitter να τους καταβάλει αποζημίωση τριών μηνών, το κόστος επαναπατρισμού του ξένου προσωπικού και τα νομικά έξοδα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία, αλλά δεν έχουν λάβει τα χρήματα και κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους.

«Εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά από προσώπου γης», δήλωσε στο CNN ένας πρώην υπάλληλος του Twitter Africa.

«Παρόλο που το Twitter διευθέτησε τελικά το πρώην προσωπικό σε άλλες τοποθεσίες, το προσωπικό της Αφρικής εξακολουθούσε να μένει στην τύχη του, παρά το γεγονός ότι τελικά συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένους διαπραγματευτικούς όρους».

Προσθέτοντας ότι συμφώνησαν με το πακέτο αποζημίωσης χωρίς παροχές, παρόλο που ήταν μικρότερο από αυτό που έλαβαν οι συνάδελφοι αλλού.

«Το Twitter δεν ανταποκρινόταν μέχρι να συμφωνήσουμε στους τρεις μήνες, επειδή ήμασταν όλοι τόσο αγχωμένοι και εξαντλημένοι και κουρασμένοι από την αβεβαιότητα, απρόθυμοι να αναλάβουμε τα επιπλέον βάρη μιας δικαστικής υπόθεσης, οπότε αισθανθήκαμε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να συμβιβαστούμε», δήλωσε ένας άλλος πρώην εργαζόμενος, ο οποίος μίλησε ανώνυμα, λόγω του ότι είχε υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Η Carla Olympio, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους πρώην εργαζόμενους, δήλωσε στο CNN ότι η τελευταία επικοινωνία από το Twitter ήταν τον Μάιο, λίγο μετά τη συμφωνία για τον διακανονισμό.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Απασχόλησης και Εργασιακών Σχέσεων της Γκάνας δήλωσε στο CNN ότι διερευνά τις καταγγελίες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: