EKTAKTO – Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic…

EKTAKTO   Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic...

Στους…
έντεκα ανέρχεται μέχρι αυτή την ώρα ο αριθμός των νεκρών στο Norman Atlantic, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, 201 είναι οι διασωθέντες, 2 οι νεκροί, ενώ συνεχίζεται η διασταύρωση των ονομάτων.

Σύμφωνα με το In.gr, ο δεύτερος Έλληνας νεκρός είναι ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος, 57 ετών από την Ημαθία. Η σορός του βρίσκεται σε νοσοκομείο στο Μπάρι.

Η ιταλική Ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρεις Ιταλοί, δύο εκ των οποίων είναι οδηγοί φορτηγών.

Δύο αλβανοί ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια ρυμούλκυσης του πλοίου.

Παράλληλα, η Ρώμη έστειλε στην Αθήνα νέα λίστα 95 Ελλήνων διασωθέντων που επιβαίνουν στα σκάφη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού San Giorgio και Durand de la Penne. Συνολικά, σε 201 ανέρχονται οι έλληνες διασωθέντες, ενώ συνεχίζεται η διασταύρωση στοιχείων.

Στο ελικοπτεροφόρο San Giorgio επιβαίνουν έως 200 διασωθέντες, εκ των οποίων 81 Έλληνες, ενώ στο Durand de la Penne επιβαίνουν 14 Έλληνες.

Το San Giorgio θα φτάσει το απόγευμα ή αργά το βράδυ της Τρίτης στο Πρίντιζι, σύμφωνα με πληροφορίες της Νομαρχίας της πόλης.

Τις προηγούμενες ώρες υπήρξε εμπλοκή με τις λίστες διασωθέντων και επιβαινόντων μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφοροποίηση και ως προς τον αριθμό των αγνοουμένων.

Συνολικά, 38 άτομα θεωρούνται αγνοούμενα. Η εκτίμηση για τους αγνοούμενους γίνεται βάση της επικαιροποιημένης λίστας της ANEK που πλέον αριθμεί 475 επιβαίνοντες. Η Ιταλία κάνει λόγο για 499 επιβαίνοντες, λαμβάνοντας υπόψη 18 υπεράριθμους επιβάτες και τρεις επιβεβαιωμένους μετανάστες

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: