Εξελίξεις για το μακελειό στις Βρυξέλλες-Ο ISIS εκπαίδευσε 400 τζιχαντιστές για νέο χτύπημα

Τουλάχιστον πέντε υπόπτους αναζητούν οι αρχές για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες με 31 νεκρούς και περίπου 300 τραυματίες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τέσσερα άτομα φέρονται να “επέβλεπαν” τις επιθέσεις από ένα Audi S4, το οποίο ανήκει σε γνωστό εξτρεμιστή που βρισκόταν ήδη υπό παρακολούθηση.

Ο πέμπτος ύποπτος είναι αυτός που απεικονίζεται με το λευκό παλτό και το καπέλο στη φωτογραφία από την κάμερα του αεροδρομίου.

Η Sun αναφέρει ότι το Audi και το Renault Clio εθεάθησαν κοντά στο αεροδρόμιο και εκτιμάται ότι και τα δύο οχήματα ήρθαν μαζί με τους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης του αεροδρομίου, ο βομβιστής Ναζίμ Λαχραουί. Αρχικά ο Λαχραουί θεωρούνταν ο ύποπτος με το λευκό παλτό, ο οποίος παραμένει άγνωστος και αναζητείται.

Ο Ιμπραήμ Μπακραουί (εικονιζόμενος στη μέση) ανατινάχθηκε μαζί με τον Λαχραουί στην αίθουσα αναχωρήσεων. Ο αδελφός του, Καλίντ Μπακραουί, ήταν ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό του Μαλμπεκ 79 λεπτά αργότερα, με θύματα 20 επιβάτες.

Ο ISIS εκπαίδευσε 400 τζιχαντιστές για να αιματοκυλήσουν στην Ευρώπη

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκπαιδεύσει τουλάχιστον 400 μαχητές για να επιτεθούν και να αιματοκυλήσουν την Ευρώπη σε επιθέσεις αντίστοιχες με αυτές του Παρισιού και των Βρυξελλών, όπως μεταδίδει το Associates Press.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους που δεν κατονομάζει, εξηγεί ότι οι «πυρήνες» αυτοί βρίσκονται ή επιστρέφουν στην Γηραιά Ήπειρο για να εξαπολύσουν επιθέσεις όταν και όπου αποφασιστεί από το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι μαχητές έχουν λάβει εντολές να βρουν τον κατάλληλο χρόνο, τόπο και μέθοδο προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους» αναφέρει το τηλεγράφημα του Associated Press, που εξηγεί ότι η επιλογή των τοποθεσιών θα γίνει με βάση πού θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη αιματοχυσία.

Action24.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: