Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης στο κέντρο της Αθήνας και στη Δυτική Αττική.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών, το πρωί της Δευτέρας συνελήφθησαν στο Αιγάλεω, τους Αγίους Αναργύρους και στον Κολωνό, οκτώ άτομα, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες και τέσσερις Αλβανούς.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Αρχηγός της σπείρας ήταν 27χρονος Αλβανός, ο οποίος λάμβανε όλες τις αποφάσεις για την προμήθεια των ναρκωτικών, τον τρόπο και τον τόπο διάθεσης καθώς και την τιμή πώλησης αυτών, ενώ επιπλέον συνέλεγε και τα χρήματα από τις αγοραπωλησίες. Ακόμη, υπαρχηγοί της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν εποπτικό ρόλο ώστε να περαιώνονται οι αγοραπωλησίες, ήταν οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 33ετών.

Από τις έρευνες σε επτά σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους -105- κιλών και -110- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των -12.302- ευρώ, το χρηματικό ποσό των -500- Λεκ Αλβανίας, τέσσερις ηλεκτρικές ζυγαριές, 26 κινητά τηλέφωνα, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τρεις μοτοσυκλέτες, ένα πιστόλι ρέπλικα και ένα μαχαίρι.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης -10- ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Η πλειοψηφία των μελών είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις όμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης ενώ επιπλέον ο 27χρονος είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: