Έκλεβαν διαβατήρια από σπίτια-αυτοκίνητα-πεζούς και τα πουλούσαν σε παράνομους μετανάστες!

Έκλεβαν διαβατήρια από σπίτια-αυτοκίνητα-πεζούς και τα πουλούσαν σε παράνομους μετανάστες!

Έκλεβαν διαβατήρια από σπίτια αυτοκίνητα πεζούς και τα πουλούσαν σε παράνομους μετανάστες!

Συγκεκριμένα: συνελήφθησαν στην περιοχή του κέντρου της Ομόνοιας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο Ιρακινοί ηλικίας 39 και 44 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβασης των νόμων περί όπλων και αλλοδαπών.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα , οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει από τις αρχές του καλοκαιριού του 2014 εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργούσαν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και χαρακτηριστικό τρόπο δράσης.

Συγκεκριμένα, προέβαιναν σε κλοπές ταξιδιωτικών και λοιπών δημοσίων εγγράφων, χρημάτων, κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων από οικίες ή αυτοκίνητα που είχαν διαρρήξει, από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς και από πολίτες που προσέγγιζαν σε πολυσύχναστους χώρους.

Στη συνέχεια, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού πλαστογραφούσαν τα ταξιδιωτικά και τα λοιπά δημόσια έγγραφα, τα οποία διέθεταν σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής που κυμαινόταν από 500 έως 1.000 , προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη παραμονή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδό τους από σημεία διαβατηριακού ελέγχου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαμερίσματα, στην περιοχή της Ομόνοιας, που χρησιμοποιούσαν σαν χώρους απόκρυψης των κλοπιμαίων και είχαν εγκαταστήσει οργανωμένο εργαστήριο πλαστογράφησης εγγράφων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

365 διαβατήρια διαφόρων χωρών.

78 δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών.

16 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών.

6 κάρτες τραπεζών.

Πλήθος φωτογραφιών τύπου ταυτότητας.

Πλήθος ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Επαγγελματικός φωτογραφικός εξοπλισμός.

Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Εξοπλισμός για την πλαστογράφηση εγγράφων.

Κοσμήματα και ρολόγια.

1.470 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής ενδελεχή αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει οκτώ κλοπές από οικίες, αυτοκίνητα, επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς και πελάτες εμπορικών κέντρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη των συνεργών τους, καθώς και την εξακρίβωση όλου του εύρους και του πεδίου της εγκληματικής δράσης τους.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: