Εισβολή στην Ουκρανία: Το Κίεβο δηλώνει έτοιμο να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη

Επί του παρόντος, αυτές τις ώρες, τα μέρη συζητούν τον τόπο και τον χρόνο της διαπραγματευτικής διαδικασίας

«Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη. Αυτή είναι η σταθερή μας θέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ζελέσνκι, Σεργκεί Νικοφόροφ το βράδυ της Παρασκευής.

Η αναφορά του Νικοφόροφ ακολουθεί την ρωσική πρόταση για αποστολή αντιπροσώπων στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, για να συνομιλήσουν με το Κίεβο, ενώ είχε προταθεί και η περίπτωση της Βαρσοβίας.

“Συμφωνήσαμε με την πρόταση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επί του παρόντος, αυτές τις ώρες, τα μέρη συζητούν τον τόπο και τον χρόνο της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επανέναρξης της κανονικής ζωής” πρόσθεσε.

Νωρίτερα  ο σύμβουλος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Αλεξέι Αρεστόβιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο το πρωί θα ξεκαθαρίσει πότε και που θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών με την Ρωσία.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, εκτός από το ίδιο το γεγονός — ο Ζελένσκι συμφώνησε σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το πρωί νομίζω ότι θα είναι σαφές πότε και πού θα πραγματοποιηθούν. Το αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα συμφωνήσει να γίνει διαμεσολαβητής δεν είναι ακόμη σαφές», δήλωσε ο Αλεξέι Αρέστοβιτς στο πρακτορείο ειδήσεων Strana.ua.

Την ίδια ώρα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι διεξάγονται σφοδρές μάχες γύρω από το Βασίλκιβ, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 18 μίλια νότια της πρωτεύουσας της χώρας, Κίεβο.

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς το Κίεβο τόσο από τα βόρεια όσο και από τα ανατολικά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: