Εισπρακτικές αναλαμβάνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

Εννέα εταιρείες, με επικεφαλής την εταιρεία Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, θα αναλάβουν να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καταναλωτών προς τη ΔΕΗ. Μετά από σχετικό διαγωνισμό, κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν τράπεζες, δικηγορικές εταιρείες και ειδικοί σύμβουλοι σε χαρτοφυλάκια χρέους, θα αναλάβουν να μειώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην κοινοπραξία μετέχουν οι ΙΒΜ Ελλάδος, Deutsche Bank London Branch, Εστία Business Group, Deloitte Business Solutions KPMG Qualco UK Kappa Research Δικηγορική εταιρεία Ν. Ανδρικόπουλος και η εξειδικευμένη σε τιτλοποιήσεις αμερικανική χρηματοοικονομική εταιρεία Finacity.

Όσον αφορά στον τρόπο συγκέντρωσης των οφειλών, για πελάτες με ενεργή σύμβαση το ανώτατο ποσοστό της αμοιβής είναι 8%, για πελάτες χωρίς ενεργή σύμβαση 12% μέχρι 2000 ευρώ οφειλή και 10% για μεγαλύτερη από 2000 ευρώ οφειλή. Για μεγαλύτερες οφειλές η προκήρυξη προέβλεπε ακόμη μεγαλύτερες αμοιβές (μέχρι 30 χιλιάδες 10%, μέχρι 50 χιλιάδες 20% και άνω των 50 χιλιάδων 30%).

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της ΔEΗ αποφάσισε την επιβολή και αύξηση επιτοκίων για κατηγορίες ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με την απόφαση, δεν αυξάνεται το επιτόκιο για οφειλές που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν σε
ρύθμιση. Το επιτόκιο παραμένει στα επίπεδα του δικαιοπρακτικού, δηλαδή 5,25%. Ακόμη, επιβάλλεται, σύμφωνα με τον νόμο, επιτόκιο 6% για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου,για πρώτη φορά, ενώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών που δεν προσέρχονται να τις ρυθμίσουν επιβάλλεται, σύμφωνα με το νόμο, επιτόκιο 7,25%.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: