«Είμαι 31 και έχω σχέση με πρώην καθηγήτρια! Πώς θα κάνουμε καλύτερο… κρεβάτι»

Είμαι 31 ετών και διατηρώ σχέση με μια πρώην καθηγήτρια μου η οποία είναι κοντά στα 60. Αλλά δεν της φαίνεται καθόλου.

Τη γνώρισα στο σχολείο και από τότε μου άρεσε, δηλαδή σε όλους άρεσε. Είναι πραγματικά πανέμορφη. Δεν εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου όμως αμέσως γιατί όπως φαντάζεστε είχα και ενδοιασμούς για το τι θα πουν. Ένας 17χρονος να φλερτάρει μια γυναίκα ώριμη που του κάνει μάθημα.

Τα όμως, πέρασαν και τη συνάντησα τυχαία. Είχε μόλις χωρίσει. Βασικά βγήκαμε για καφέ και μου το είπε. Και τότε έκανα την κίνηση και ανταποκρίθηκε. Ήμουν σούπερ χαρούμενος. Και ερωτευμένος. Το ιδανικό πρότυπο γυναίκας για εμένα ανταποκρίθηκε στα συναισθήματά μου.

Όμως, έχουμε, δηλαδή έχω, ένα πρόβλημα σeξουαλικό. Και δεν μπορούμε να το βρούμε με τίποτα στο σeξ. Προς το παρόν έχω αισθήματα για εκείνη αλλά έχω και αμφιβολίες. Και θέλω να πάει τόσο καλά μεταξύ μας και να πετύχει! Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω τις επιδόσεις μας στο «κρεβάτι»;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης

Αγαπητέ αναγνώστη,

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας και χωρίς να θέτετε κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα καταλαβαίνω ότι σας ενδιαφέρει να διατηρήσετε τη σχέση που έχετε με αυτή τη γυναίκα σε ένα άλλο επίπεδο, πιο φυσιολογικό ίσως από τη μέχρι τώρα κατάσταση.

Συχνά διαφέρει η διάθεση για σeξ 

Πολλά ζευγάρια βιώνουν τη σeξουαλική δυσαρέσκεια που απορρέει από το ότι ο ένας εκ των δύο έχει διάθεση για σeξ περισσότερο ή λιγότερο συχνά από τον άλλο. Συνήθως, το άτομο με τη λιγότερη επιθυμία θεωρείται ως εκείνο «που έχει το πρόβλημα» και που πρέπει να βρει λύση.

Και η αλήθεια είναι, πως στις ημέρες μας, η μειωμένη ερωτική επιθυμία είναι συχνή στα ζευγάρια. Από τα πιο συχνά αίτια είναι από τη μια, τα βιολογικά που σχετίζονται με έλλειψη ορμονών και από την άλλη, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι σκοτούρες.

Είναι πάρα πολύ χρήσιμο να περάσετε χρόνο μεταξύ σας ώστε να επικοινωνήσετε τα προβλήματα σας και πιθανά εμπόδια που δημιουργούνται ανάμεσα σας ώστε να μπορείτε να έχετε κι εσείς, αλλά και εκείνη, μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα επόμενα βήματα σας, από εδώ και πέρα.

Πρέπει να δουλέψετε μαζί

Τα προβλήματα της επιθυμίας των γυναικών πολλές φορές σχετίζονται με προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι ακόμα και παράπονα που έχουν συσσωρευτεί και δεν εκφράστηκαν σωστά στο παρελθόν. Να θυμάστε η ειλικρινής , αλλά και η διάθεση και των δύο πλευρών να συμμετάσχουν σε αυτή, έχει πάντοτε πολύ θετικά αποτελέσματα στο να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματα μέσα σας…

Πάντως, αντί να αποδίδουμε το πρόβλημα στον έναν εκ των δύο, είναι περισσότερο ωφέλιμο να προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη διαφορετικότητα στα επίπεδα σeξουαλικής επιθυμίας μεταξύ των δύο.

«Είμαι 36 ετών και ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνάψω ερωτική σχέση με γυναίκα. Βασικά φοβάμαι. Πώς θα το ξεπεράσω;»

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: