Είκοσι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή για τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονης

Είκοσι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή για τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονης

φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή στον έναν εκ των ιδιοκτητών του σπιτιού, που είναι και γνωστός λυράρης, και φυλάκισης 15 μηνών, επίσης με τριετή αναστολή στον εργολάβο, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού 16χρονης τότε μαθήτριας από την κατάρρευση τμήματος στηθαίου από παλιό σπίτι στο κέντρο της πόλης.

Στο σκαμνί του δικαστηρίου, μετά από εννιά αναβολές, κάθισαν οι δύο ιδιοκτήτες του σπιτιού και ο εργολάβος. Στον έναν εκ των ιδιοκτητών και στον εργολάβο επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με τριετή αναστολή, ενώ ο δεύτερος ιδιοκτήτης του σπιτιού αθωώθηκε.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον λυράρη για σωματική βλάβη από αμέλεια τόσο της κοπέλας, όσο και του εργολάβου, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση του μπαλκονιού, πάνω στο οποίο βρισκόταν και τον εργολάβο ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Το τραγικό περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό της κοπέλας συνέβη το 2007. Σύμφωνα με το cretalive.gr η 16χρονη τότε μαθήτρια καθώς περπατούσε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο της οδού Περασάκη στο Ηράκλειο το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου του 2007 βρέθηκε χτυπήθηκε από το τμήμα του στηθαίου που αποκολλήθηκε από το σπίτι και έπεσε στο κεφάλι της από ύψος επτά μέτρων.

Η κοπέλα από τότε υπεβλήθη σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ωστόσο της έχει μείνει μόνιμη βλάβη στην της και αντιμετωπίζει τόσο ψυχολογικά όσο και σοβαρά σωματικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς της, το πρώτο δικαστήριο έχει επιδικάσει ως αποζημίωση το ποσό των 200.000

Πηγή: iefimerida

Είκοσι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή για τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονης

xespao

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: