Έγγραφα Τραμπ: Εγκρίθηκε ο διορισμός ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα

Ομοσπονδιακός δικαστής δέχθηκε σήμερα Δευτέρα (5/9) αίτημα της νομικής ομάδας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διορίσει έναν ειδικό για να εξετάσει έγγραφα που κατέσχεσε το FBI από το σπίτι του στη Φλόριντα τον περασμένο μήνα. Η απόφαση,  ήρθε παρά τις αντιρρήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο τόνισε ότι ένας εξωτερικός νομικός εμπειρογνώμονας δεν ήταν απαραίτητος εν μέρει επειδή οι αξιωματούχοι είχαν ήδη ολοκληρώσει την εξέταση των εγγράφων. Η δικαστής είχε προηγουμένως σηματοδοτήσει την πρόθεσή της να εγκρίνει έναν ειδικό επόπτη, ρωτώντας έναν δικηγόρο του υπουργείου κατά τη διάρκεια των λογομαχιών αυτόν τον μήνα, «Ποιο είναι το κακό;».

Ο διορισμός μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό της έρευνας του τμήματος για την παρουσία άκρως απόρρητων πληροφοριών στο Mar-a-Lago, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν μπορεί να επηρεάσει τυχόν αποφάσεις επί της έρευνας ή το τελικό αποτέλεσμά της.

Η Aileen Cannon, η οποία προτάθηκε για την έδρα από τον Τραμπ το 2020, είπε ότι θα επιτρέψει τη συνέχιση της αξιολόγησης κινδύνου των εγγράφων που διεξάγεται από την κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριξαν ότι ένας ειδικός επόπτης – συνήθως εξωτερικός δικηγόρος ή πρώην δικαστής – ήταν απαραίτητος για να διασφαλιστεί η ανεξάρτητη εξέταση των αρχείων που ελήφθησαν κατά την έρευνα της 8ης Αυγούστου. Μια τέτοια επιθεώρηση ήταν απαραίτητη, είπαν, προκειμένου να φιλτραριστούν και να επιστραφούν στον Τραμπ οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες ή έγγραφα που ανακτήθηκαν από το FBI και τυχόν έγγραφα που προστατεύονται από το προνόμιο δικηγόρου-πελάτη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: