Έφυγε από τη ζωή η ακτιβίστρια και πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρίνα Γαλανού

Ήταν ιδρύτρια του Πολύχρωμου Πλανήτη και δημιουργός του site t-zine.gr — Συγκινεί το αντίο του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη

Έφυγε από τη ζωή η Μαρίνα Γαλανού, ακτιβίστρια και πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών. Ήταν ιδρύτρια του Πολύχρωμου Πλανήτη και δημιουργός του site t-zine.gr. Γεννήθηκε στον Πειραιά όπου και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της.

Η δράση της για τον ακτιβισμό ξεκίνησε λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90, έπειτα από περιστατικά στα οποία υπήρξε θύμα διακρίσεων ως τρανς γυναίκα, ιδιαίτερα στον χώρο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι η Μαρίνα Γαλανού ήταν πολύ δραστήρια στα θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Τη Μαρίνα Γαλανού αποχαιρέτισε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ο διευθυντής του οικονομικού γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. 

«Σήμερα απεβίωσε η Μαρίνα Γαλανού. Ακτιβίστρια. Μαχήτρια. Γυναίκα. Και ποιος δεν ήξερε την Μαρίνα! Ως πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών πολέμησε όσο λίγες για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Πατέλης.

«Συνεργαστήκαμε στενά στο πλαίσιο της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+. Κατέθετε πάντα λεπτομερειακά υπομνήματα. Ήξερε τα ζητήματα σε βάθος. Επιχειρηματολογούσε με πάθος. Γνώρισα ένα άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει άλλους. Που νοιαζόταν και δεν άφηνε πέτρα που να μην σηκώσει για να βοηθήσει», πρόσθεσε.

Ούτε η ασθένεια της δεν στάθηκε εμπόδιο στον αγώνα της. Μέχρι προχθές ήθελε να υποβάλει προτάσεις για τον Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαβούλευση. Μαρίνα μου καλό ταξίδι. Μένει μέσα μας η φλόγα σου. Μας εμπνέεις», κατέληξε ο Άλεξ Πατέλης.

View this post on Instagram

A post shared by Alex Patelis (@patelisalexis)

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: