Έφοδος της Honda με τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2023

Κύριος στόχος της Honda είναι να τηρήσει τη δέσμευσή της για μια διευρυμένη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε τη δέσμευσή της  ότι μέχρι το 2040 θα σταματήσει την πώληση οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης ενώ μέχρι το 2050 θα  είναι Ανθρακικά Ουδέτερη .

Μετά την αποκάλυψη του επόμενου εξηλεκτρισμένου μοντέλου της για την Ευρώπη, το   Civic e:HEV (11ης γενιάς) , οι γιαπωνέζοι υπόσχονται εκπλήξεις για το 2023 με τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Επιβεβαίωσαν την επέκταση της σειράς εξηλεκτρισμένων προϊόντων της  που θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην κατηγορία του. Θα  απευθύνεται στον σύγχρονο οικογενειάρχη που θέλει ασφάλεια, χώρους και οικονομία.

Οι προβολείς έχουν στραφεί ήδη στο ηλεκτρικό (EV) e που αναμένεται στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους. Θα  είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Β-SUV (το είχαμε δει με τη μορφή του e:Ny1 Prototype). Το ηλεκτρικό Β-SUV θα βρίσκεται στο επίκεντρο της μελλοντικής γκάμας προϊόντων της Honda και θα προσφέρει ένα συνδυασμό από υψηλή τεχνολογία, προηγμένη σχεδίαση και δυναμική οδική συμπεριφορά. Οι Ιάπωνες κατασκευαστές εκτιμούν ότι το συμπαγές SUV  θα αποτελέσει μία εξαιρετική επιλογή για οικογένειες που αναζητούν το πρώτο τους EV.

Μέσα στο 2023 θα δούμε ακόμη ένα πλήρως υβριδικό C-SUV αλλά  και το νέο CR-V, που για πρώτη φορά στην Ευρώπη θα διατίθεται ως full hybrid και ως plug-in hybrid.

Η Honda ολοκληρώνει έτσι τη δέσμευση της να εξηλεκτρίσει όλη την mainstream Ευρωπαϊκή γκάμα των αυτοκινήτων της και ο Tom Gardner, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της Honda:

«Η επίτευξη του στόχου μας για τον εξηλεκτρισμό σηματοδοτεί μία σημαντική στιγμή για τη Honda στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας. Έχουμε ήδη προχωρήσει αρκετά τα σχέδιά μας να επεκτείνουμε περαιτέρω τις λύσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία και υβριδικών μοντέλων για τους πελάτες μας και να αυξήσουμε την προσφορά μας στις ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες B- και C-SUV. Τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε το 2023 καθορίζουν την πορεία για την επόμενη γενιά εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων Honda, διατηρώντας τη συναρπαστική δυναμική συμπεριφορά, την άνεση και την εξαιρετική χρηστικότητα που προσδοκούν οι πελάτες μας.»

Να μείνουμε λίγο στην 11η γενιά Honda Civic που θα είναι το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο που θα προσφέρεται αποκλειστικά με την τεχνολογία e:HEV (hybrid electric vehicle), πλαισιώνοντας τα υπόλοιπα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας: Jazz, Jazz Crosstar, CR-V, HR-V και Honda e.

Το Civic χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη έκδοση του μοναδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης e:HEV της Honda, που συνδυάζει μία μπαταρία ιόντων λιθίου με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα νέο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού DOHC i-VTEC. Στόχος για τις εκπομπές CO2 του νέου Civic είναι να μην υπερβαίνουν τα 110 γραμμάρια το χιλιόμετρο, που αντιστοιχεί σε κατανάλωση μικρότερη των 5 l/100km με το σύστημα κίνησης να αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 kW και ροπή 315Nm.

Ανώτερα πρότυπα ορατότητας και άνεσης συνδυάζονται με εντυπωσιακή δυναμική συμπεριφορά, αποδοτικότητα και μια ασυναγώνιστη σουίτα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας.

 

 

Έφοδος της Honda με τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2023 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: