Δύο χρονών ο μικρότερος άστεγος της Αχαΐας

Δύο χρονών ο μικρότερος άστεγος της Αχαΐας
Εβδομήντα πέντε είναι αυτή τη στιγμή οι άστεγοι της Πάτρας, από τους οποίους ο Δήμος με τις δομές και τα κονδύλια που διαθέτει έχει καταφέρει να φιλοξενεί σε δύο πανσιόν που νοικιάζει τους 23. Οι υπόλοιποι 52 βρίσκονται σε λίστα …αναμονής. Μάλιστα ακολουθείται αναγκαστικά η τακτική, έπειτα από κάποιες μέρες φιλοξενίας, να τους ζητείται να επιστρέψουν στον δρόμο προκειμένου να φιλοξενηθούν και άλλοι.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στις πανσιόν είναι και 4 ανήλικα παιδιά, ηλικίας 2 ετών το μικρότερο και 12 ετών το μεγαλύτερο. Πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν άστεγα μαζί με τους γονείς τους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η κατάσταση σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινωνικού τομέα του Δήμου Πατρέων Θεόδωρο Τουλγαρίδη είναι ιδιαίτερα επείγουσα γι αυτό και ήδη ζητά από την νέα κυβέρνηση την ενίσχυση τόσο στον τομέα των δομών, όσο και στον τομέα των κονδυλίων και του προσωπικού.

Την ίδια στιγμή πέρα από το πρόβλημα των αστέγων μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι Πατρινές οικογένειες που προμηθεύονται τρόφιμα από την τράπεζα τροφίμων του Δήμου της Πάτρας. Δύο νέες αιτήσεις κάθε μέρα προστίθενται, με αποτέλεσμα ενώ τα Χριστούγεννα η Τράπεζα τροφίμων φρόντιζε 1.200 οικογένειες σήμερα να έχουν φθάσει τις 1.500.

Εν τω μεταξύ λόγω εκλογών, δεν τέθηκε σε ισχύ το πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης αστέγων, που έχει διάρκεια ενός έτους, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: