Ντραγκι: Πηγή ανησυχίας που χρειάζεται παρακολούθηση η μεταβλητότητα στο ευρώ

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, χαρακτήρισε την πρόσφατη μεταβλητότητα στο ευρώ ως «πηγή ανησυχίας» που χρειάζεται παρακολούθηση.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ντράγκι, η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 ή και αργότερα, εφόσον οι οικονομικές συνθήκες αλλάξουν. 

Ακόμα, αναφέρθηκε στην ευρεία οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, χάρη στην αύξηση της απασχόλησης, των επενδύσεων, της εγχώριας κατανάλωσης και της εταιρικής κερδοφορίας, αλλά υπογράμμισε ότι η ευνοϊκή νομισματική πολιτική θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε ο πληθωρισμός να βρεθεί σε βιώσιμο μονοπάτι.

“Ο πληθωρισμός αναμένεται να κυμανθεί στα τρέχοντα επίπεδα (1,4%) το επόμενο διάστημα, λόγω των διακυμάνσεων των τιμών ενέργειας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι, προσθέτοντας πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει το QE.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: