ΔΝΤ: Μη ρεαλιστικός ο στόχος της είσπραξης 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις

ΔΝΤ: Μη ρεαλιστικός ο στόχος της είσπραξης 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις

Πολύ μακριά από τον στόχο των 50 δισ. εκτιμά το ΔΝΤ ότι θα κινηθούν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις τα επόμενα τρία , υπολογίζοντας ότι θα εισπραχθούν μόλις 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Όπως επισημαίνει το Wirtschaftswoche, επικαλούμενο Ευρωπαίους διπλωμάτες, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν ξεκαθαρίσει ήδη κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής ότι ο στόχος που θέτει το Βερολίνο είναι πολύ υψηλός. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πιστωτές είχαν επισημάνει ότι 3 με 5 δισ. τα επόμενα τρία χρόνια θα ήταν μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση.

Η Ελλάδα είχε θέσει αυτόν τον στόχο και το 2011, όμως μέχρι τις αρχές του 2015 είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 3 δισ. ευρώ. Όμως ο στόχος των 50 δισ. ήταν μεταξύ των βασικών απαιτήσεων της Γερμανίας στην τελευταία σύνοδο κορυφής, προκειμένου να συμφωνήσει την παροχή περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα. 

Ο αριθμός αυτός «είναι εξίσου μη ρεαλιστικός όπως ήταν και πριν τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κρητικός του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) στο Spiegel Online.

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: