Δημοσκόπηση Pulse: Οριακό προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Οριακό προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση της Pulse δίνει οριακό προβάδισμα 0,5%, στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, για λογαριασμό του bankingnews.gr.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει 25,5%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 25%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6%, ενώ ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,5%. Ποτάμι και ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 5%, ενώ ακολουθούν Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων με 4%. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 10%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 27%, ενώ η Ν.Δ. ακολουθεί με 26,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5% και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 6%. Ποτάμι και ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 5%, ενώ ακολουθούν Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων με 4%. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 2,5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 48%, έναντι 38% της Ν.Δ.. Το 35% των ερωτηθέντων επιθυμεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τα δύο πρώτα κόμματα. Το 27% εκτιμά ότι η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα από μία κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 25% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα θα ήταν να προέκυπτε μία κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τη Ν.Δ.

 

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: