Δικηγόρος της 40χρονης: Τα ακραία ομοφοβικά σχόλια προσπάθεια να μην ακουστούν οι φωνές των θυμάτων

Η 40χρονη ηθοποιός διατηρούσε ερωτική και φιλική σχέση με τον κατηγορούμενο πρώην διευθυντή του καλλιτεχνικού θεάτρου από το 2000 μέχρι το 2016 και ήταν αυτή που με την κατάθεσή της οδήγησε και στη σύλληψή του

«Τα ακραία ομοφοβικά σχόλια που έγιναν από την μεριά της υπεράσπισης είναι μια προσπάθεια να μην ακουστούν οι φωνές των θυμάτων», τόνισε η δικηγόρος της 40χρονης ως απάντηση στα σχόλια του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που με τις δηλώσεις του, με τις οποίες βάλλει κατά όσων καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Μιλώντας στο Mega, η δικηγόρος, Χρύσα Παπαδοπούλου συμπλήρωσε το εξής: «Εμείς από πλευράς μας πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι πρέπει να δοθεί ο χώρος και ο λόγος σε όσους έχουν να καταγγείλουν κάτι, να το κάνουν στις αρμόδιες αρχές».

«Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει ποιος είναι ένοχος ή αθώος και για ποιο αδίκημα είναι ένοχος. Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς ως κοινωνία είναι να δοθεί ο χώρος για τις φωνές αυτές», τόνισε ακόμη, λέγοντας ότι η 40χρονη έχει ζητήσει να μη δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της ενώ αναφέρει πως έχει θιγεί η υπόληψή της με όσα ακούγονται.

Για τον λόγο αυτό η δικηγόρος της δεν θέλησε να αναπαράξει οποιοδήποτε στοιχείο έχει ήδη βγει στη δημοσιότητα και να δώσει περισσότερη τροφή.

«Επειδή έχουν γίνει πολλά αυτές τις τελευταίες μέρες, απλά να θυμίσω, επειδή άκουσα περί ισχυρισμού σκευωρίας δικηγόρων και από το ΣΕΗ, ότι είναι αλλαγή στην υπερασπιστική γραμμή γιατί αρχικά είχαμε ακούσει για πολιτική σκευωρία εις βάρος της κ. Μενδώνη» ανέφερε.

«Η υπεράσπιση δεν ρωτήθηκε ποιος ήταν πίσω από αυτή την υποτιθέμενη σκευωρία και το γεγονός ότι έχει υπάρξει αλλαγή στην υπερασπιστική γραμμή είναι σημειωτέο», κατέληξε η δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι η 40χρονη ηθοποιός διατηρούσε ερωτική και φιλική σχέση με τον κατηγορούμενο πρώην διευθυντή του καλλιτεχνικού θεάτρου από το 2000 μέχρι το 2016 και ήταν αυτή που με την κατάθεσή της οδήγησε και στη σύλληψή του.

Η ίδια, στην κατάθεσή της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένα από τα ανήλικα θύματα του Λιγνάδη, 16 με 17 ετών, είχε προσπαθήσει μέχρι και να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, καταναλώνοντας πολλά χάπια.

Ανυπαρξία στοιχείων, υπερπροβολή φημών εις βάρος του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και έλλειψη αντίλογου κατά την ποινική έρευνα από την πλευρά του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων , αργότερα, στο αίτημα ακυρότητας που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ο Αλέξης Κούγιας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: