Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιεί την εκεχειρία για να ανασυνταχθεί, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την ανησυχία τους ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για να ανασυνταχθεί και στη συνέχεια να εντείνει την επίθεσή της, εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω δηλώσεων που έκανε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

«Ανησυχούμε ότι η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει την πιθανή παύση της μάχης για να επανεξοπλιστεί, να ανασυνταχθεί και να επιτεθεί ξανά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις δηλώσεις της Ρωσίας για προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια στιγμή, η Λόρα Κούπερ, αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Άμυνας, σημείωσε πως ο στόχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάληψη ουκρανικών εδαφών δεν έχει αλλάξει, ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να υποφέρουν από στρατιωτικές αδυναμίες, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των στρατευμάτων που διαθέτουν.

«Ο Πούτιν δεν έχει εγκαταλείψει τους στόχους του να κυριαρχήσει στην Ουκρανία και να συνεχίσει να αποκτά εδάφη της», δήλωσε η Κούπερ.

«Αλλά η πραγματικότητα των ρωσικών αδυναμιών έχει συγκρουστεί με αυτούς τους στόχους», δήλωσε η Κούπερ, προσθέτοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα υποφέρουν επίσης από χαμηλό ηθικό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: