Δίκη Χ.Α.: Παρουσία όλων των κατηγορούμενων στη δολοφονία Φύσσα διέταξε το δικαστήριο

Η απόφασή αυτή έρχεται τη στιγμή που κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου στο εδώλιο κάθονται μόλις ένας ή δυο από τους 68 συνολικά κατηγορουμένους, με τους υπολοίπους να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους

Υποχρεωμένοι να παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι πλέον οι 18 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να διατάξει την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο δικαστήριο.

Η απόφασή αυτή έρχεται τη στιγμή που κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου στο εδώλιο κάθονται μόλις ένας ή δυο από τους 68 συνολικά κατηγορουμένους, με τους υπολοίπους να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Το δικαστήριο   με την απόφαση που εξέδωσε έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει η πολιτική αγωγή που εκπροσωπεί την οικογένεια Φύσσα και έτσι στην επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου στο εδώλιο θα καθίσουν και οι 18  κατηγορούμενοι , μεταξύ  των οποίων και ο Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον 34χρονο μουσικό .

Είχε προηγηθεί πρότασή της εισαγγελέως της έδρας, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας Φύσσα και να εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση,  και μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα, το σύνολο των 18 κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας ανέφερε στην τοποθέτησή της: «Το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να καλέσει τους κατηγορούμενους προς διερεύνηση της αλήθειας . Είναι απαραίτητη η εμφάνιση των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων για να δούμε αν πράγματι τους αναγνωρίζουν». Μάλιστα, η ίδια επισήμανε πως ο επόμενος μάρτυρας που θα καταθέσει στο δικαστήριο είναι αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και φέρεται να έχει αναγνωρίσει δυο άτομα.

Τη διαφωνία της ως προς την πρόταση της εισαγγελέως, εξέφρασε η πλειονότητα των συνηγόρων υπεράσπισης, υποστηρίζοντας πως η καθημερινή παρουσία των εντολέων τους στο δικαστήριο θα έχει για εκείνους οικονομικές συνέπειες καθώς θα τους δημιουργήσει προβλήματα με την εργασία τους.

Ακόμη, οι συνήγοροι της υπεράσπισης αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο το συγκεκριμένο αίτημα δεν υποβλήθηκε νωρίτερα και άφησαν αιχμές για παρεμβάσεις στους μάρτυρες . Απαντώντας η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη ανέφερε: «Μην αφήνεται αιχμές να αιωρούνται . Να είστε σαφής».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Ιουνίου.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: