Δίκη Φιλιππίδη: «Μου είπε ”πάρε την τάδε να μη μιλήσει”, είχε αγωνία για τις καταγγελίες που έρχονταν» κατέθεσε ο Μπιμπίλας

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται και σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του. Αυτή την ώρα στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος δέχεται τις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Απαντώντας σε κάποιες από τις ερωτήσεις αυτές ο κ. Μπιμπίλας επανέλαβε πως ο ίδιος θεωρεί φίλους του τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, πλην όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού, του ζήτησε να μην αποκαλέσει ξανά δημόσια τον εντολέα του και τη σύζυγό του φίλους του.

«Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσει, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά» είπε ο κ. Μπιμπίλας, απευθύνοντας μάλιστα σε άλλο σημείο της εξέτασης του «έκκληση» και σε άλλες γυναίκες που του έχουν μιλήσει, όπως είπε, και για άλλα περιστατικά ώστε να έρθουν στο δικαστήριο και να τα καταθέσουν.

Τα λόγια αυτά του μάρτυρα προκάλεσαν την αντίδραση της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία επισήμανε πως πρόκειται για έναν «δικονομικά ανεπίτρεπτο δρόμο», καθώς κανείς, όπως ειπώθηκε, δεν μπορεί να έρχεται στο δικαστήριο και να αφήνει σκιές χωρίς στοιχεία.

Πάντως, ο κ. Μπιμπίλας επέμενε στα λεγόμενά του, επαναλαμβάνοντας πως «δεν μπορεί να μην πει την αλήθεια» και ανέφερε πως ο ρόλος των πραγματικών φίλων είναι να επισημαίνουν τα λάθη των φίλων τους ώστε εκείνοι να βελτιώνονται.

Ενδεικτικά στο δικαστήριο έλαβαν χώρα οι εξής διάλογοι:

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Η πρώτη καταγγέλλουσα περιγράφει στο ΣΕΗ βιασμό;

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: