Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε αναπτύξει εμμονή με τη Δροσάκη» κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη

Για ασφυκτικό καταπιεστικό κλοιό του Πέτρου Φιλιππίδη προς την Λένα Δροσάκη και για συμπεριφορά εκ μέρους του που είχε ξεπεράσει τα όρια και το μέτρο και η οποία θα μπορούσε να διαλύσει το θίασό της, μίλησε σήμερα η Κάτια Δανδουλάκη καταθέτοντας στη δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών.

«Είδα ένα άτομο, κλαμένο, καταπιεσμένο που δεν άντεχε άλλο», είπε η κυρία Δανδουλάκη αναφερόμενη στη Λένα Δροσάκη, η οποία μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη συμμετείχε στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», την οποία ανέβαζε η μάρτυρας.

Όπως είπε στην κατάθεσή της η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος συνάδελφός της ασκούσε μια τεράστια πίεση στη Λένα Δροσάκη, «είχε αναπτύξει μια εμμονή μαζί της», ενώ τον «μπελά του έβρισκε και όποιος την υπερασπίζονταν ή μιλούσε μαζί της». Συνεχίζοντας η γνωστή ηθοποιός είπε στην κατάθεσή της: «Αισθανόμουν ότι από όλο αυτό θα διαλύονταν ο θίασος. Έδωσα χρόνο και όταν άρχισαν να δημιουργούνται καταστάσεις πιεστικές, κάλεσα τον Πέτρο σε κατ’ ιδίαν συζήτηση. Ήταν ένας μονόλογος. Του εξήγησα ότι αυτό που συμβαίνει και αυτό που ζω έχει ξεπεράσει το όριο της ψυχής μου. Του ανακοίνωσα ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει να σταματήσει και ότι αυτό είναι τελεσίδικο. Ο Πέτρος με άκουγε. Του ανέφερα ότι δεν του φταίει κανείς, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός. Τον αγκάλιασα και του είπα: «Πέτρο αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια της ψυχής μου»».

Η κατάθεση της κ. Δανδουλάκη άρχισε στο δικαστήριο ως εξής:

Πρόεδρος: Τι γνωρίζετε για τα καταγγελλόμενα; (σ.σ τις επίδικες καταγγελίες σε βάρος Φιλιππίδη των τριών γυναικών).

Κ. Δανδουλάκη: Δεν γνωρίζω κάτι για τις καταγγελίες. Ξέρω μονάχα ότι είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε τρεις παραστάσεις. Βατή συνεργασία στις δυο αλλά η τρίτη συνεργασία είχε πρόβλημα. Αυτό. Ό,τι θέλετε να με ρωτήσετε για την τρίτη συνεργασία που ήταν προβληματική ρωτήστε με.

Πρόεδρος: Ήταν στη παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», σωστά;

Κ. Δανδουλάκη: Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια νευρικότητα και ένα έντονο κυνηγητικό ψυχολογικό ως προς την κ. Δροσάκη. Σε σημείο που έγινε καταπιεστικό για την ίδια και τους άλλους. Η ίδια η Λένα έδειχνε εγκλωβισμένη και ήταν έτοιμη να φύγει. Αυτή την συμπεριφορά του Πέτρου δεν την είχα ξαναζήσει. Έδωσα χρόνο και όταν άρχισαν να δημιουργούνται καταστάσεις πιεστικές, λέγοντας μου ότι θέλει να φύγει, κάλεσα τον Πέτρο σε κατ’ ιδίαν συζήτηση. Ήταν ένας μονόλογος. Του εξήγησα ότι αυτό που συμβαίνει και αυτό που ζω έχει ξεπεράσει το όριο της ψυχής μου. Του εξήγησα ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει να σταματήσει. Του ανακοίνωσα ότι είναι κάτι τελεσίδικο. Ο Πέτρος με άκουγε και του είπα ότι δεν του φταίει κανείς, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός. Τον αγκάλιασα και του είπα: «Πέτρο, αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια της ψυχής μου». Του είπα αν μπορούσα να χρησιμοποιούσα το βοηθό του, ο οποίος θα έμενε χωρίς δουλειά και μου είπε «βεβαίως». Και έτσι τελείωσε το θέμα. Δεν το ανέφερα ποτέ σε κανένα. Στις τηλεοράσεις λέγαμε ότι ο Πέτρος είχε πολύ δουλειά με άλλα γυρίσματα για αυτό έπρεπε να φύγει. Δεν επικοινώνησα τι είχε γίνει, δεν ήταν σωστό για κανέναν. Αυτό βγήκε μετά όταν άρχισαν να μιλάνε τα παιδιά και να λένε τι τους συνέβη. Και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση του. Έκανα αυτό που ένιωθε η ψυχή μου, τίποτα άλλο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: