Διαβάστε όλες τις συμβουλές γάμου από…μια παντρεμένη!!!

«Στο bachelor party πριν το γάμο μου, οι παράνυμφες μου, έφτιαξαν ένα κουτί που μέσα άφηνε ο καθένας τις συμβουλές του για όταν θα είχαμε πια παντρευτεί με τον αγαπημένο μου.

Εκεί μέσα βρήκαμε πολλές συμβουλές, κάποιες αστείες (όπως το να έχουμε πάντα μπύρες στο ψυγείο) και κάποιες πιο σοβαρές, που πραγματικά ήταν βοήθεια για μας».

Σε έναν κόσμο που τα διαζύγια είναι δυστυχώς κάτι πολύ συνηθισμένο, οι συμβουλές από εκείνους που μένουν ακόμα παντρεμένοι, είναι κάτι που θα μπορούσε να σώσει το γάμο σας.

Οπότε, να 12 πράγματα που οι παντρεμένοι αυτού του κόσμου θα θέλαμε να ξέρετε :

1. Μην σταματήσεις ποτέ να βγαίνεις ραντεβού με το σύζυγό σου

Λίγους μήνες αφού είχα παντρευτεί με τον άντρα μου, του έκανα έκπληξη, στέλνοντάς του μηνύματα eρωτικά και αστεία, και ζητώντας του να βγούμε ραντεβού. Περάσαμε όλη την νύχτα υποκρινόμενοι πως ήταν το πρώτο μας ραντεβού και όταν τελείωσε, νιώθαμε αναζωογονημένοι και με ακόμα μεγαλύτερο δέσιμο μεταξύ μας.

Είναι ένα από τα πιο παλιά μαθήματα για παντρεμένα ζευγάρια και είναι από τα πιο αληθινά. Όταν σταματήσεις να βγαίνεις ραντεβού με το ταίρι σου, η μαγεία θα φύγει και θα χαθεί. Είτε βγαίνοντας ραντεβού, είτε κανονίζοντας αυθόρμητα πράγματα, κρατάτε τον ρομαντισμό σας ζωντανό.

2. Κάποιες μάχες δεν αξίζει να δοθούν

Μπορεί να με οδηγήσει στην τρέλα η συνήθειά του να μένουν τα σημάδια από το ξύρισμα στο νιπτήρα. Συνήθιζα να γίνομαι έξαλλη κάθε φορά, να το δείχνω, να τσακώνομαι, μέχρι που συνειδητοποίησα πως μου έπαιρνε περισσότερη ώρα, κόπο και ενέργεια για να το κάνω όλο αυτό από το να πάρω ένα πανί και να καθαρίσω μόνη μου στα γρήγορα.

Κάποιες φορές, θα ενοχλείσαι από πράγματα που θα κάνει ο σύντροφός σου, θα σου σπάει τα νεύρα με κάτι που θα πει ή θα κάνει και εσύ θα θες να εκραγείς.

Πριν το κάνεις αυτό όμως, σκέψου αν αξίζει τον κόπο.

Κάποιες φορές, το μόνο που αξίζει είναι να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να σκεφτείς πόσο γελοία είναι όλα αυτά τα μικροπράγματα κι αν αξίζουν πραγματικά να δώσεις μάχη για αυτά.

3. Αν δεν μιλάς καθόλου το πρόβλημα δεν θα φύγει ποτέ

Ο άντρας μου, είναι εργασιομανής κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει αρκετές εντάσεις μεταξύ μας όταν τον περιμένω σπίτι ή όταν τα σαββατοκύριακα μας διακόπτονται για την δουλειά του. Σε ένα γάμο, υπάρχουν ασήμαντα και αστεία προβλήματα που δεν αξίζει να τσακώνεσαι, αλλά υπάρχουν και πολύ σοβαρά για τα οποία θα πρέπει να συζητάς.

Όταν συζήτησα μαζί του την ανησυχία μου για τις φορές που η δουλειά του μπαίνει ανάμεσά μας, εκείνος προσπάθησε να βάλει όρια, να ελαττώσει τις ώρες, ειδικά στα σαββατοκύριακα, ή τα τηλεφωνήματα όσο τρώμε.

Αν δεν το είχαμε συζητήσει, τότε το πρόβλημα θα είχε παραμείνει μέχρι που θα είχε διογκωθεί πολύ για να το αντιμετωπίσουμε.

4. Κάντε αλλαγές κάνοντας μικροδουλειές

Επειδή μαγειρεύω καλύτερα, συνήθιζα να κάνω όλο το μαγείρεμα. Κι επειδή δεν μπορώ να μαζεύω τα κακά του σκύλου (αηδία), συνήθιζε να το κάνει ο άντρας μου.

Πιστεύαμε πως αυτό ήταν και το λογικό. Να κάνει ο καθένας αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα από τον άλλο. Αυτό που καταλάβαμε όμως ήταν πως αυτή η ρουτίνα δημιουργούσε μια βουβή ένταση μεταξύ μας καθώς επαναλαμβάναμε καθημερινά τα ίδια πράγματα.

Έτσι αρχίσαμε να αλλάζουμε αυτή τη ρουτίνα. Κάνω ακόμα το περισσότερο μαγείρεμα κι εκείνος βγάζει τις περισσότερες μέρες το σκύλο έξω, αλλά σπάμε τη ρουτίνα εναλλάσσοντάς το και μοιράζοντας τις υποχρεώσεις έτσι που κανείς από τους δυο μας να μην εκνευρίζεται.

5. Να λες «ευχαριστώ» και «σε παρακαλώ»

Μια φορά, λίγο αφότου είχαμε παντρευτεί, ζήτησα από τον άντρα μου να κάνει κάτι γρήγορα. Νόμιζα πως του είχα πει «σε παρακαλώ». Εκείνος, όμως, επέμεινε πως δεν του το είχα πει κι έτσι ένιωσε πως του έδινα διαταγή για να κάνει κάτι ενώ εγώ, απλά, του το ζητούσα.

Μπορεί να μην ξέρουμε ποιος από τους δυο μας είχε δίκιο τελικά, αλλά η ένταση εξελίχτηκε σε καβγά και συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντικό είναι, ειδικά μετά το γάμο, να κρατάς τους τρόπους και την σωστή συμπεριφορά.

Δεν θες να κάνεις ποτέ το σύντροφό σου να νιώθει πως είναι δεδομένος και δεν τον εκτιμάς. Με τους σωστούς τρόπους, διασφαλίζεις πως θα ξέρει πάντα και το σεβασμό και την εκτίμησή σου.

6. Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι

Μια από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές μέσα στην μέρα, είναι η στιγμή που ξυπνάω, πριν ξεκινήσει ο πανικός και η τρέλα της μέρας. Κάθομαι στο κρεβάτι και σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι που έχω παντρευτεί έναν τόσο υπέροχο άντρα. Το να ξεκινάς και να τελειώνεις τη μέρα με το αγαπημένο σου πρόσωπο, είναι μια πολυτέλεια, που δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δυστυχώς δεν ξέρεις πόσο μπορεί να έχεις τον άλλο στην ζωή σου και όταν το συνειδητοποιήσεις τότε καταλαβαίνεις πως η μέρα σου πρέπει να ξεκινάει και να τελειώνει με τον άνθρωπο που αγαπάς

7. Κάποιες φορές, απλά δε σου αρέσει ο σύντροφός σου

Βλέποντας ένα επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς «Everybody Loves Raymond», ο Marie Barone, έδωσε την καλύτερη συμβουλή γάμου που θα μπορούσα να έχω ακούσει και την οποία και πιστεύω απόλυτα: «Θα υπάρξει μίσος. Κανονικό, αληθινό, μίσος. Ο είναι αληθινός. Μπορεί να μαλώσουμε, αλλά θα είμαστε εντάξει ο ένας με τον άλλο. Και ξέρεις γιατί; Γιατί έχουμε υπομείνει και υποφέρει.»

Η έγγαμη ζωή, είναι αληθινή. Κάθε τι που νιώθεις, είναι αληθινό. Θα αγαπάς τον άλλο περισσότερο απ’ όσο μπορεί να θεωρείς πιθανό και θα μισείς κάποιες φορές τον άλλο. Αλλά ξεπερνάς όλα τα κακά και ζεις όλα τα καλά, βιώνοντας όλα τα συναισθήματα και αυτό σημαίνει πως αντέχετε.

8. Συνέχισε να κάνεις ελκυστικό τον εαυτό σου.

Έπρεπε να κάνω ένα χειρουργείο, λίγους μήνες πριν το γάμο. Και δυστυχώς ξανά λίγο μετά το γάμο. Στο μεσοδιάστημα, το να γuμνάζομαι ήταν πραγματικά δύσκολο και μπορούσα να κάνω πολύ λίγα πράγματα. Σαν πρώην χορεύτρια, η γυμναστική, ήταν πολύ σημαντική για εμένα, κράταγε το σώμα μου σε ισορροπία και με έκανε να νιώθω υγιής και ελκυστική.

Χάνοντας αυτή την δυνατότητα, άλλαξε ο τρόπος που με έβλεπα και πίστευα πως το ίδιο έκανε και ο άντρας μου. Ανησυχούσα μήπως βρει κάποια άλλη πιο ελκυστική. Έμαθα πως το να αμελείς τον εαυτό σου επειδή είσαι παντρεμένη, δεν είναι μια προοπτική. Το να με προσέχω και να με φροντίζω, μου δίνει αυτοπεποίθηση, για να νιώθω ελκυστική και σeξι.

9. Κράτα ζωντανή την οικειότητα

Ανακάλυψα ότι είναι φυσικό μετά από λίγο καιρό, να έχεις αυτό το ζεστό συναίσθημα της οικειότητας: Ένα βράδυ στον καναπέ, τρώγοντας παγωτό ή ποπ κορν, για παράδειγμα. Μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη εικόνα, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνη φάση. Πρέπει να είσαι σίγουρος πως κρατάς τις ισορροπίες μεταξύ της ρουτίνας και της οικειότητας και του ρομαντισμού και της ζεστασιάς που έχετε ανάγκη.

Αν χαθεί η οικειότητα ή αν γίνει η οικειότητα ρουτίνα, τότε όντως θα έχετε πρόβλημα.

10. Άφησε τον να κάνει τα δικά του πράγματα

Μου αρέσει να περνάω όσο πιο πολύ χρόνο μπορώ με το σύζυγό μου. Τα σαββατοκύριακα, είναι οι καλύτερες μέρες γιατί έχουμε δυο ολόκληρες μέρες ποιοτικού χρόνου μεταξύ μας, ακόμα και μεταξύ υποχρεώσεων.

Πρέπει όμως να αφήνεις χρόνο στο σύζυγό σου να κάνει και δικά του πράγματα, όπως πρέπει να κάνεις κι εσύ τα δικά σου.

Μπορεί να του αρέσει να παίζει κιθάρα ή να βλέπει ποδόσφαιρο τις Κυριακές και καλό είναι να μην προσπαθήσεις να του το πάρεις πίσω αυτό.

Χρειάζεται το χώρο του και χρειάζεσαι τον δικό σου. Το ότι είστε παντρεμένοι δε σημαίνει πως πρέπει να σας αρέσουν τα ίδια πράγματα και να έχετε τα ίδια χόμπι.

Δώστε χρόνο και χώρο στους εαυτούς σας για να κάνετε τις ζωές σας πιο ενδιαφέρουσες.

11. Μην ξεχνάς ποτέ γιατί παντρευτήκατε.

Κάθε μέρα μιλώντας με τον άντρα μου, θυμάμαι πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι και χαμογελάω για όλους εκείνους τους λόγους που τον έχω παντρευτεί. Το κάνω ειδικά στις πιο δύσκολες μέρες μου. Μέσα στην ρουτίνα και τα προβλήματα το ζευγάρι πολλές φορές ξεχνάει γιατί παντρεύτηκε. Μην το κάνεις αυτό! Είναι πολύ σημαντικό όταν όλα γίνονται τρελά, να θυμάσαι τα καλά του ανθρώπου που έχεις παντρευτεί και γιατί τον παντρεύτηκες. Αν το κρατάς στο μυαλό σου, θα κρατήσεις την σχέση σου δυνατή και την αγάπη σας ζωντανή.

12. Ο σύντροφός σου θα είναι τα πάντα σου.

Όταν μπήκε το δαχτυλίδι στο δάχτυλό μου, ήξερα πως δεν αλλάζει απλά μορφή η σχέση μας, αλλά και η θέση του στην ζωή μου. Ήξερα πως θα είναι ο καλύτερός μου φίλος, ο υποστηρικτής μου, ο σύμβουλος μου, ο εξομολόγος μου, ο συνεργάτης μου. Σε κάθε σημείο της ζωής μου, θα είναι εκεί. Να στέκεται δίπλα μου, να παίρνουμε μαζί τις πιο σημαντικές αποφάσεις. Ο σύζυγός σου, δεν είναι απλά ο σύζυγός σου. Είναι τα πάντα σου. Να το θυμάσαι.

Το να είσαι παντρεμένος, έρχεται με πολλά μαθήματα ζωής και σχέσης. Δεν έχει σημασία πόσο θα είσαι παντρεμένος. Θα μαθαίνεις συνέχεια. Θα γίνουν λάθη, θα υπάρχουν καλές στιγμές, κακές, σκληρές, χαρούμενες. Αλλά ο γάμος δεν τελειώνει στο «ζήσαμε εμείς καλά κι εσείς καλύτερα», είναι μια διαδρομή που δεν τελειώνει ποτέ.

Πηγή :govastileto.gr


 

sxeseis

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: