Δείτε ΤΙ κάνουν σε μια φυλή στην Αιθιοπία για να Μπορούν να Φορέσουν Δίσκους στα Χείλια τους!

Στην νοτιοδυτική Αιθιοπία ζει η φυλή Surma. Η φυλή αυτή είναι εξαιρετικά γνωστή για τους εντυπωσιακούς δίσκους που φοράνε στα χείλια τους ως δείγμα ομορφιάς και κοινωνικής κατάστασης.

Αλλά βλέπουν τον τρόπο ζωής τους σιγά σιγά να επηρεάζεται από την ακραία ξηρασία, λόγω των φραγμάτων που κατασκευ…


Στην νοτιοδυτική Αιθιοπία ζει η φυλή Surma. Η φυλή αυτή είναι εξαιρετικά γνωστή για τους εντυπωσιακούς δίσκους που φοράνε στα χείλια τους ως δείγμα ομορφιάς και κοινωνικής κατάστασης.

Αλλά βλέπουν τον τρόπο ζωής τους σιγά σιγά να επηρεάζεται από την ακραία ξηρασία, λόγω των φραγμάτων που κατασκευάζονται και των εθνικών πάρκων που απειλούν τη ζωή τους.

Έτσι, ελπίζοντας να αποτυπώσει αυτή την ομορφιά, η φωτογράφος Louisa Seton πήγε στην Αφρική για να καταγράψει τις ακραίες ζωές αυτών των ανθρώπων.

Είπε στο CNN: “Πολλοί φωτογραφίζουν την Αφρική από μία άσχημη οπτική γωνία, με πολέμους, λιμούς και δυσκολίες. Αλλά εγώ ήθελα να δείξω την πραγματική ομορφιά αυτών των δυνατών και περήφανων ανθρώπων – και τον τρόπο ζωής τους.”

Ανάλογα την κοινωνική κατάσταση του καθενός, κάθε άντρας μπορεί να έχει μέχρι 3 γυναίκες. Η πρώτη του γυναίκα έχει το δικαίωμα να φοράει ένα μεγάλο μεταλλικό μενταγιόν με ένα μεγάλο κέρατο στην άκρη.

Η δεύτερη και η τρίτη γυναίκα μπορούν να φοράνε απλά μεταλλικά μενταγιόν. Όταν δει κανείς μια γυναίκα Hamer, μπορεί να καταλάβει αμέσως την κοινωνική της κατάσταση από τα κοσμήματα που φοράει.

Μία από τις πιο ξακουστές παραδόσεις των Surma είναι οι δίσκοι που φοράνε στα χείλια τους. Αυτό γίνεται όταν μια γυναίκα φτάσει στην ηλικία για γάμο. Βγάζουν τα δύο χαμηλότερα δόντια (συνήθως με πέτρα) και κάνουν μια τρύπα στο χείλος, όπου μπαίνει ένα ξύλινο “πώμα”. Σιγά σιγά, το αντικαθιστούν με άλλα, μέχρι το χείλος να έχει μεγαλώσει αρκετά για να χωρέσει ένας δίσκος.

Credit: dailymail.co.uk

Πηγή: fanpage.gr

Paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: