Δ. Βίτσας: Ομαλοποίηση σε Ειδομένη και Πειραιά ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας

Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν δημιουργηθεί 50.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον Πειραιά και την Ειδομένη, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Star.
Ακόμη είπε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός εκκένωσης της Ειδομένης με αστυνομική επιχείρηση. Ζήτησε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης στις άλλες χώρες της Ευρώπης, να υπάρξει διαδικασία επιστροφής στην Τουρκία και μετεγκατάσταση από την Τουρκία.
Με αφορμή τη διαφορά στον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «οι διακινητές διαμορφώνουν μία κατάσταση και τρέχουν να προλάβουν».
Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε την ετοιμότητα της κυβέρνησης «για έναν προσφυγικό «Ξενοκράτη», ο οποίος θα δομηθεί και πολιτικά και νομοθετικά και πρακτικά».
Υπενθύμισε στις «χώρες του Βίζεγκραντ ή τις βορειότερες χώρες» τη θετική στάση της χώρας μας τη δεκαετία του ’90, όταν «πολίτες τους μετανάστευαν προς την Ελλάδα για να έχουν μία καλύτερη ζωή», ενώ επανέλαβε ότι «η λύση του προβλήματος είναι στη Συρία, στη Μέση Ανατολή».

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: