Μπλόκα και συνεχείς έλεγχοι για την αποτροπή επίδοξων εκδρομέων τις μέρες του Πάσχα

Μπλόκα παντού και επιτήρηση από αέρος με drone

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή όσων τυχόν επιχειρήσουν να «σπάσουν» την καραντίνα και να μετακινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους εν όψει του Πάσχα.

Μπλόκα έχουν στηθεί σε όλα τα διόδια των εθνικών οδών, στους παράδρομους, καθώς και σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας, όπου διενεργούνται έλεγχοι σε 24ωρη βάση. Ταυτόχρονα, υπάρχει και επιτήρηση από αέρος, με drone και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, για να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Στο μεταξύ, αυστηροί είναι οι έλεγχοι και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς των ΚΤΕΛ, ενώ το Λιμενικό Σώμα θα ελέγχει όλους ανεξαιρέτως τους πορθμειακούς σταθμούς.

Ειδικά την Κυριακή του Πάσχα, συνεχείς θα είναι οι περιπολίες τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και σε μικρότερες πόλεις, καθώς και σε χωριά για την αποτροπή τυχόν συγκεντρώσεων πολιτών.

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται άσκοπη μετακίνηση εκτός του νομού κατοικίας, επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ αφαιρούνται οι πινακίδες των οχημάτων παραβατών για 60 ημέρες.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: