Μπέος: Πολιτική η δίωξή μου για τα στημένα

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και δήμαρχος σε αργία του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

«Ήταν μια πολιτική δίωξη, ένα καλοστημένο σόου διότι ήθελαν να αποπροσανατολίσουν Έλληνες πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως σημείωσε, είναι πατέρας πέντε παιδιών, ένας άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό αλλά και που πήγε μετανάστης στην Αμερική για να βρει την τύχη του.

Ο κ. Μπέος επεσήμανε ότι η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από ανώνυμη καταγγελία στην οποία δεν υπήρχε το όνομα του, το οποίο προστέθηκε αργότερα λόγω «επιχειρηματικών συμφερόντων».

Για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και τη διαδικασία του αυτοφώρου ανέφερε τα εξής:

«Ήταν μία περίεργη διαδικασία, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε καν να απολογηθώ. Θα υπενθυμίσω ότι γνώριζα ότι παρακολουθούν το τηλέφωνο μου, προκύπτει από συνομιλία αυτό με συνεργάτη μου. Για αυτές τις άκυρες συνομιλίες (σ.σ. αναφέρεται στη σχετική απόφαση του δικαστηρίου) εγώ πήγα φυλακή. Κατείχα αριθμό με διεύθυνση στο όνομα μου. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τηλέφωνα Πακιστανών ή Ινδών. Αυτές οι συνομιλίες είναι άκυρες και επιλεκτικές. Από αυτές τις συνομιλίες, καφενειακού επιπέδου, δημιούργησαν κατηγορίες.

Καταργήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα μας; Ποιος μπορεί να μου απαγορέψει να έχω ελευθερία έκφρασης και λόγου. Σήμερα αν πω ότι αύριο θα αποπειραθώ να δολοφονήσω τον πρωθυπουργό, μακριά από μένα ή θα κάνω διακίνηση ναρκωτικών είναι γεγονός αυτό;».

«Ερωτώ κάποιες από κατηγορίες που αντιμετωπίζω είναι απειλή, δωροδοκία κ.ά. Ποιον δωροδόκησα; Που; Κατηγορείται ένας άνθρωπος ότι δωροδόκησε φάντασμα;; Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, έκαναν εγκληματικά λάθη», σημείωσε ακόμα, για να προσθέσει πως «τους βόλευε ο χαρακτήρας μου, ναι είμαι εκρηκτικός, δεν δικάζομαι για αυτό όμως. Έγιναν εγκληματικά λάθη Με έβγαλαν σε αργία με αντισυνταγματικό νόμο».

Ακόμη, ο κ. Μπέος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ιεραπόστολος, ενώ τόνισε πως «παίζω στοίχημα, δεν απαγορεύεται, αλλά δεν είμαι φανατικός παίκτης. Το 90% παίζει στοίχημα, όπως χρηματιστήριο, είναι στο λαό μας. Κακό είναι να στήνεις αγώνα».

Όπως είπε, μια φορά «έπαιξα 1.000 ευρώ ότι θα κερδίσει ο Πανιώνιος την Μπαρτσελόνα. Ως ρομαντικός το έπαιξα, χάσαμε 3-0».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: