Κρούστα: 24 OREO (ή οποιοδήποτε άλλο μπισκότο σάντουιτς σοκολάτας)
4 κουταλάκια του γλυκού Βούτυρο (57 g), μαλακό ή λιωμένο
Γέμιση: 250 g Λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένο
150 g τυρί κρέμα (philadelphia), σε θερμοκρασία δωματίου
12 OREO, χοντροκομμένα
Topping (προαιρετικό):
6 OREO, χοντροκομμένα
100 g Μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
Για να κάνετε την κρούστα:
- Συνδυάστε όλα τα συστατικά και προσθέστε σε ένα μίξερ, μέχρι να ομογενιοπιιθει το μείγμα (εναλλακτικά τοποθετήσετε τα συστατικά σε μια τσάντα ziplock και να συνθλίψτε με κάτι βαρύ).
- Εάν χρησιμοποιείτε στερεό βούτυρο, θα σκληρύνει γρήγορα — οπότε μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας νερό για να μαλακώσει το μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 9 ιντσών, αφού έχουμε απλώσει λαδόκολλα και στην συνέχεια το πατάμε (όπως δείχνει στο βίντεο)
Για τη γέμιση:
- Λιώστε τη λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερολέπτου.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σταδιακά στην λευκή σοκολάτα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σπάμε 12 OREO και τα προσθέτουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε.
- Απλώστε το μείγμα πάνω από τη βάση που έχουμε απλώσει στο ταψί και στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω 6 σπασμένα OREO.
- Και το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες!
Πριν από την κοπή, περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/idivagr/videos/vb.953835691306231/1012633595426440/?type=2&theater” width=”600″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
Originally posted 2015-12-30 17:28:02.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό