Μπακογιάννη: Αιτία των αρνητικών εκτιμήσεων του ΔΝΤ οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από το 2,8% στο 2,2%.

Στην παρέμβασή της στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου λέγοντας πως όταν θα γυρίσει από την Ουάσιγκτον «θα έχει καταλάβει ποιες είναι οι πραγματικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία».

«Διαβάσαμε όλοι τις προβλέψεις του ΔΝΤ που αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη από το 2,8% στο 2,2 %, αιτία είναι η καθυστερήσεις της κυβέρνησης και αυτό δεν σας το λέει η ΝΔ αλλά οι πάντες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, σημείωσε πως «αν φέτος το πλεόνασμα είναι 2% όπως λένε οι προβλέψεις» οφείλεται στο ότι είχαμε «το χειρότερο Πάσχα της τελευταίας 7ετίας» ενώ «η αγορά περίμενε ανάσταση».

Η κα. Μπακογιάννη άσκησε κριτική σε δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, σχετικά με τον στόχο για ποιοτικά χαρακτηριστικά στην οικονομική ανάπτυξη επισημαίνοντας πως «ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι κάθε μονάδα ανάπτυξης σημαίνει θέσεις εργασίας», ενώ αναφέρθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας για «λαίλαπα που φέρατε στην χώρα».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: