«Ας κρατήσουν οι χοροί»: Όταν Κινέζες τραγουδούσαν Σαββόπουλο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 – Δείτε βίντεο

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι αποδεικνύουν πόσο τιμούν τον ελληνικό πολιτισμό και πόσο όμορφα μπορούν να αποδώσουν τους ελληνικούς στίχους

Σαράντα παιδιά από την Κίνα συγκίνησαν, νωρίτερα σήμερα, κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, όταν τραγούδησαν σε άπταιστα ελληνικά τον Ολυμπιακό Ύμνο.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chnborla94o9-se)

Όπως έγινε γνωστό, χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να μάθουν τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου, ο οποίος έχει μελοποιηθεί από τον Σπύρο Σαμαρά και τους στίχους του έχει γράψει ο Κωστής Παλαμάς.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά, που οι Κινέζοι δείχνουν πόσο αγαπούν τη χώρα μας και πόσο όμορφα μπορούν να αποδώσουν τραγούδια με ελληνικό στίχο.

Τον περασμένο χρόνο και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, καθηγήτριες και φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης και το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Γκουανγκντόνγκ, είχαν τραγουδήσει Διοσύνη Σαββόπουλο και… «Ας κρατήσουν οι χοροί» -ήτοι, το κομμάτι που είχε επιλέξει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», για να «ντύσει» μουσικά τους εορτασμούς.

Δείτε το βίντεο:


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: