ΑΠΘ: Στο επίκεντρο των Βρετανικών Πανεπιστημίων το αγγλόφωνο προπτυχιακό της Ιατρικής

Αναφορά στη σημασία των  ακαδημαϊκών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών έκανε η πρέσβειρα, Κέιτ Σμιθ, σε συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ

Το πρώτο αγγλόγλωσσο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ιατρικής, αλλά και ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνεργασίες με βρετανικά πανεπιστήμια ήταν το αντικείμενο συνάντησης του πρύτανη του Ιδρύματος καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου με την πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

«Διατηρούμε πολύ σημαντικές συνεργασίες με Βρετανικά Πανεπιστήμια τις οποίες επιθυμούμε να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε, ειδικά στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου μετά τη συνάντηση που έγινε χθες στην πρυτανεία του ΑΠΘ, διαβεβαιώνοντας την κ. Σμιθ πως το πανεπιστήμιο «είναι ανοιχτό σε νέες, καρποφόρες, ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνεργασίες που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρει».

Στους ακαδημαϊκούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας αναφέρθηκε η κ. Σμιθ τονίζοντας την πρόθεση των Βρετανικών Πανεπιστημίων για τη διατήρηση των υπαρχουσών συνεργασιών με το Αριστοτέλειο, αλλά και τη διεύρυνσή τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το αγγλόγλωσσο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: