Αποθεώθηκε ο Max Verstappen στο Zandvoort της Ολλανδίας

Ο Ολλανδός ήταν καλύτερος από τον Hamilton.

H Red Bull ήταν σαφώς πιο γρήγορη από την Mercedes.

Οι κερκίδες στο Zandvoort ήταν ντυμένες στα πορτοκαλί. Περισσότεροι από 100.000 Ολλανδοί βρέθηκαν στο Ολλανδικό γκραν πρί για να χειροκροτήσουν τον συμπατριώτη τους.

Ο Ολλανδός πιλότος είχε υποχρέωση να τους αποζημιώσει. Και αυτό το έκανε με μια νίκη. Οι  κερκίδες στο Zandvoort πήραν «φωτιά». Περισσότερο θύμιζε ατμόσφαιρα ποδοσφαιρικού αγώνα παρά αγώνα της F1.

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing δεν  άφησε περιθώριο σε κανέναν από τους αντιπάλους του να διεκδικήσουν τη νίκη. Πίσω του ήταν ο παγκόσμιος πρωτυαθλητής L.Hamilton και πιο πίσω του ο V. Bottas.Η Mercedes και ο Lewis Hamilton έκαναν ό,τι μπορούσαν από πλευράς στρατηγικής και απόδοσης για να κερδίσουν τον αγώνα, αλλά ο Ολλανδός οδηγός ήταν σαφώς πιο γρήγορος.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Piere Gasly, φέρνοντας την AlphaTauri στην τέταρτη θέση, εμπρός από τον Charles Leclerc με Ferrari και τον Fernando Alonso με Alpine. O Carlos Sainz δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα καλύτερο από την 7η θέση. O  Sergio Perez αποθεώθηκε γιατι αν και εκκίνησε από τα pit κατάφερε να περάσει όγδοος την καρό σημαία του τερματισμού και δικαίως αναδείχθηκε οδηγός της ημέρας.

Μετά από τη νίκη αυτή ο Verstappen πέρασε εκ νέου πρώτος στη γενική βαθμολογία. Τώρα η διαφορά του με τον Hamilton είναι μόλις τρείς βαθμοί και λογικό είναι τα επόμενα GP να αποκτήσουν νέο ενδιαφέρον. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η F1 μεταφέρεται στην Monza.

 

 

 

 

 

Αποθεώθηκε ο Max Verstappen στο Zandvoort της Ολλανδίας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: