Από τη Δανία (στη Μύκονο) με αγάπη

Μαζί μας στο press trip ήταν και η Charlotte Biehl, που ίδρυσε τα ιδιαίτερα κοσμήματα byBiehl το 2010. Η Charlotte από πολύ νεαρή ηλικία ήταν ξεκάθαρο ότι δεν σταματιέται εύκολα αν κάτι το θέλει πραγματικά. Όταν ήταν μικρή και θέλησε ένα πόνυ, φύτεψε φράουλες σε ένα χωράφι, τις μάζευε, τις πουλούσε, οπότε και συγκέντρωσε τα χρήματα που χρειαζόταν για να το αποκτήσει και στη συνέχεια να το φροντίσει.     

   

Οι σπουδές της στα οικονομικά (στην Αμερική) την έβαλαν σε έναν χώρο πολυεθνικών εταιρειών, με πάρα πολλά εξέλ, αριθμούς, συγχωνεύσεις, εξαγορές, κ.ο.κ. Η οικογένειά της από την άλλη είχε μια παράδοση εμπορική/ επιχειρηματική (όλοι είχαν στήσει δικές τους δουλειές). Το μικρόβιο να κάνει κάτι δικό της την έτρωγε συνέχεια. Και ενώ είχε πολλές (και, είμαι σίγουρη, καλές ιδέες), «επέστρεφα ξανά και ξανά στα κοσμήματα -ερασιτεχνικά έφτιαχνα ούτως ή άλλως για εμένα και τις φίλες μου» εξηγεί.    

 

Το ότι στη δουλειά της είχε συνεργαστεί πολύ με luxury brands τη βοήθησε να μάθει καλά και την αγορά. Αρκετά για να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που έλειπε στην ίδια «κοσμήματα προσωπικά, με νόημα, αλλά ταυτόχρονα σοφιστικέ και κομψά σε λογικές τιμές», μάλλον έλειπε γενικότερα. Έτσι, ένα μεσημέρι είπε στον σύντροφό της, ότι για Χριστούγεννα θα πάνε στην Ταϊλάνδη. Όχι όμως για παραλίες, αλλά για να δουν εργαστήρια και κατασκευαστές κοσμημάτων. Μετά την επιστροφή της, προσέλαβε δυο σχεδιαστές και το byBiehl ξεκίνησε. Τη σημερινή του όμως μορφή, το brand την πήρε όταν η Charlotte άρχισε να σχεδιάζει η ίδια «σε Power Point, μερικές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα» (γέλια).   

Εμπνέεται από τη Nordic φύση, αλλά και από τους τρυφερούς ανθρώπινους δεσμούς (αγάπησα ιδιαίτερα τη σειρά Together, που απεικονίζει δύο, τρεις ή τέσσερις ανθρώπους και είναι τέλειο συμβολικό  δώρο για ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά, φίλους).      

Αγαπάει τη ζωή, τις ωραίες στιγμές της και τα σχέδιά της αντανακλούν αυτό. Δεν είναι απλώς όμορφα κοσμήματα, είναι κομμάτια που με κάποιον τρόπο «υπενθυμίζουν τα καλά, τα ουσιαστικά στον κόσμο. Ένα μεγάλο χαμόγελο από τον γιο μου είναι πάντα κάτι υπέροχο». Όπως οι αγαπημένοι τους, η φύση, τα ταξίδια για να γνωρίσεις τον πλανήτη (η σειρά με τα σκουλαρίκια και τα παντατίφ Beautiful World, μόλις εμπλουτίστηκε με μια ειδική έκδοση –Beautiful Greece που ναι, είναι ο -ακριβής- χάρτης της Ελλάδας). Από την παρακάτω φωτογραφία καταλαβαίνεις ποιο κόσμημα μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή κατά την περιήγησή μου στο . Ε;

 

Η ευαισθησία της οδήγησε και στη δράση #bybiehlgivesbacktonature – για κάθε κόσμημα της σειράς Jungle Ivy που πωλείται, το byBiehl φυτεύει ένα δέντρο στη Μαδαγασκάρη. Ο αρχικός της στόχος ήταν να πιάσει τα 2.000 δέντρα. Έχουν ήδη φυτευτεί 20.000.      

Η Charlotte Biehl είναι ένα σπάνιο combo αθωότητας, ευαισθησίας και σχεδιαστικής ευφυίας. Και τα κοσμήματά της είναι ακριβώς αυτό. Κομμάτια σοφιστικέ και κομψά, που θα είναι δεμένα στο μυαλό σου με κάτι σημαντικό και ωραίο στη ζωή σου.     

Θα τα βρεις στο στη Μύκονο (Αγίας Κυριακής 3), στο και σε επιλεγμένους συνεργάτες.    

#houseofjewels #makethedifference 

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: