Από πρωθυπουργός έγινε ηγέτης!! – Το Spiegel αποθεώνει τον Τσίπρα

Από πρωθυπουργός έγινε ηγέτης!!   Το Spiegel αποθεώνει τον Τσίπρα

«Για πρώτη φορά από τότε που εκλέχθηκε πρωθυπουργός ο Τσίπρας αποφάσισε να γίνει ηγέτης και όχι απλώς ο πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος», υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σχολιάζοντας το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του ΟΧΙ.

«Πρόκειται για μια περίεργη κατάσταση: τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες τελειώνουν και παρόλα αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, στο οποίο το 61,3% των Ελλήνων συμφώνησε με την πορεία που έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας, τον ενίσχυσε», αναφέρει το Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζει μεγάλο βήμα την απόφασή του Πρωθυπουργού να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και να επιλέξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο διορισμός του, σημειώνει το Spiegel, είναι ένα σημάδι ότι ο Αλ. Τσίπρας επιθυμούσε στη θέση αυτή έναν άνθρωπο που τα πάει καλά με την Ευρώπη.

Παράλληλα, εκτιμά το περιοδικό, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και με την αντιπολίτευση. Και οι υπόλοιποι πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμφανίζονται έτοιμοι να συνεργαστούν, όπως απέδειξε η χθεσινή τους συνάντηση υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Παρόλα αυτά, καταλήγει το Spiegel, η χαρά του Αλέξη Τσίπρα ενδέχεται να μην διαρκέσει πολύ, καθώς η τύχη του εξαρτάται από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι πιστωτές της την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: