Απατεώνες κλωνοποίησαν τη φωνή της κόρης της μέσω τεχνητής νοημοσύνης για της πάρουν 1 εκατ. δολάρια

Μια μητέρα από την Αριζόνα έπεσε θύμα της τεχνητής νοημοσύνης. Η Jennifer DeStefano ισχυρίζεται ότι οι απατεώνες χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να κλωνοποιήσουν τη φωνή της κόρης της, ώστε να μπορέσουν να απαιτήσουν λύτρα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων (905 χιλιάδες ευρώ) από αυτήν, στο πλαίσιο ενός νέου τρομακτικού φωνητικού σχεδίου.

«Δεν αμφέβαλα ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι ήταν εκείνη», δήλωσε η απελπισμένη μητέρα Jennifer DeStefano, ενώ θυμήθηκε το ανατριχιαστικό περιστατικό. «Αυτό είναι το φρικιαστικό κομμάτι που πραγματικά με έπιασε στα πράσα».

Αυτή η βόμβα έρχεται εν μέσω της αύξησης των κυκλωμάτων «παραποίησης της ταυτότητας του καλούντος», στα οποία οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει όμηρο τον συγγενή του παραλήπτη και θα τον βλάψουν αν δεν τους καταβληθεί ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Η κάτοικος της πολιτείας Αριζόνα στις ΗΠΑ, διηγήθηκε πως δέχτηκε μια κλήση από έναν άγνωστο αριθμό τηλεφώνου, την οποία σχεδόν άφησε να πάει στον τηλεφωνητή. Τότε η DeStefano θυμήθηκε ότι η 15χρονη κόρη της, Brie, βρισκόταν σε ταξίδι για σκι, οπότε απάντησε στην κλήση για να βεβαιωθεί ότι δε συνέβη τίποτα.

Αυτή η απλή απόφαση θα έφερνε τα πάνω κάτω σε ολόκληρη τη ζωή της: «Σήκωσα το τηλέφωνο και άκουσα τη φωνή της κόρης μου και έλεγε ‘’μαμά!’’ και έκλαιγε με λυγμούς», περιέγραψε η μητέρα. «Είπα ‘’τι συνέβη;’’ και μου λέει ‘’μαμά, τα έκανα θάλασσα’’ και συνέχισε να κλαίει με λυγμούς».

«Αν καλέσεις την αστυνομία, θα την γεμίσω ναρκωτικά»

Η σύγχυσή της μετατράπηκε γρήγορα σε τρόμο όταν άκουσε μια «ανδρική φωνή» να λέει στην Brie να βάλει το «κεφάλι της πίσω και να ξαπλώσει». «Αυτός ο άντρας πήρε το τηλέφωνο και είπε ‘’ακούστε εδώ. Έχω την κόρη σου’’», εξήγησε η DeStefano, προσθέτοντας ότι ο άνδρας περιέγραψε ακριβώς πώς θα «κατέληγαν» τα πράγματα.

«Αν καλέσεις την αστυνομία, αν καλέσεις οποιονδήποτε, θα τη γεμίσω ναρκωτικά», απείλησε ο μυστηριώδης τύπος, σύμφωνα με τον DeStefano. «Θα την κάνω ό,τι θέλω και θα την πετάξω στο Μεξικό». Ύστερα, ο ψεύτικος απαγωγέας της Brie απαίτησε τα λύτρα.

View this on Instagram

A d by Briana DeStefano (@briedestefano)

Αρχικά ζήτησε 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά στη συνέχεια μείωσε το ποσό σε 50.000 δολάρια, αφού η DeStefano είπε ότι δεν «έχει τα χρήματα».

Σύμφωνα με το ny.com, ο εφιάλτης τελείωσε τελικά αφού η τρομοκρατημένη μητέρα, η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι της άλλης κόρης της, έλαβε βοήθεια από μία άλλη μητέρα. Αφού κάλεσε το 100 και τον σύζυγο της DeStefano, επιβεβαίωσαν ότι η Brie ήταν ασφαλής και σώα στην εκδρομή της για σκι.

Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της κλήσης, ήταν πεπεισμένη ότι η κόρη της βρισκόταν σε κίνδυνο. «Ήταν εντελώς η φωνή της», περιέγραψε η Jennifer. «Ήταν η χροιά της. Ήταν ο τρόπος που θα έκλαιγε».

Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙαπατεωνεςΗΠΑλυτρα

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: