Ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

Το πλάνο για την επιστροφή των μαθητών των δημοτικών σχολείων στα θρανία και της επαναλειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με αυτό, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα μείνουν ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου, ενώ διευκρινίστηκε ότι, για την ώρα, δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.

Όπως ανέφερε η κα. Κεραμέως, για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του σχολικού έτους τοποθετείται στις 30 Ιουνίου, ενώ θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

-Με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

-Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα

-Με διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού και απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων. Επίσης οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: