Άνοιγμα σε όλες τις τάσεις της ΝΔ από τον Κ. Μητσοτάκη, ποιοι παίρνουν θέσεις

Aνοιγμα σε ολες τις τάσεις κάνει ο νεοκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στελεχώνοντας την ηγετική ομάδα και με πρόσωπα που δεν τον στήριξαν στον δεύτερο των εσωκομματικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης ορίζονται αντιπρόεδροι, ενω για πολλούς έκπληξη θεωρείται η επιλογή ως εκπροσώπου τύπου του κόμματος του Γιώργου Κουμουτσάκου, ενός «καραμανλικού» βουλευτή Β’ Αθηνών Γιώργου Κουμουτσάκου, που έχει διατελέσει και στο παρελθόν στο ίδιο πόστο.

Επίσης στη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου όρισε τον πρώην υπουργό Νίκο Δένδια, που είχε υποστηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον πρώτο γύρο.

Στη θέση του γραμματέα της ΚΟ όπως όλα δείχνουν τοποθετείται ο βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας, ο οποίος θεωρείται φίλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Απο τη Συγγρρού επισημαίνουν επίσης ότι η επιλογή των αναπληρωτών του γραμματέα της ΚΟ δίνει χώρο σε στελέχη της νέας γενιάς.

Ο εκ των υποστηρικτών του κ. Μητσοτάκη, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, για να προετοιμάσει το συνέδριο του κόμματος.

Αναλυτικά τα στελέχη που σκοπεύει να αξιοποιήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ

Για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.

Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.

Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Action24.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: