Άννα Ασημακοπούλου: Πήραμε ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο λέγεται “κόφτης”

Στα αποτελέσματα του έκτακτου Eurogroup και στο κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρεται στο κομμάτι για το χρέος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8.

«Λέμε εδώ και καιρό ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με την “πρώτη φορά Αριστερά” είχαμε το εξής: δημιουργική ασάφεια, αν θυμάστε και κατόπιν τούτου είχαμε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Προσπαθήσαμε να εκβιάσουμε τους ξένους με ένα grexit και κατέληξε να πάρει ένα τρίτο μνημόνιο ο κ. Τσίπρας», τόνισε χαρακτηριστικά η Άννα Ασημακοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Τη “δεύτερη φορά Αριστερά” έχουμε κωλυσιεργία στο να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση η οποία υπενθυμίζω ότι έπρεπε να είχε κλείσει από πέρυσι τον Νοέμβριο. Έγινε απόπειρα εκβιασμού με το προσφυγικό, κλείσανε τα σύνορα. Και τώρα έγινε -αν θέλετε- άλλη μία απόπειρα εκβιασμού, “θα κάνουμε φασαρία, πολιτική διαπραγμάτευση, θέλουμε μία σύνοδο κορυφής” και μία κορύφωση του δράματος του ελληνικού λίγο πριν από το brexit και από τις εκλογές στην Ισπανία, που είναι κάτι κρίσιμο για τους Ευρωπαίους και το αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε πάρει ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο λέγεται “κόφτης”. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Στην επισήμανση ότι ο “κόφτης” δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς είχε γίνει συζήτηση και επί ημερών κυβέρνησης της ΝΔ η βουλευτής Β Αθήνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Η έννοια της αυτοματοποίησης της δημοσιονομικής προσαρμογής η έννοια του περιορισμού – αν θέλετε- των δαπανών δεν είναι καινούργια. Όμως, εμείς δεν το κάναμε».

Και σημείωσε: «Νομίζω ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα έχουμε 4 προαπαιτούμενα που πρέπει να νομοθετηθούν και να οριστικοποιηθούν. Βασικά, περιμένουμε τους νόμους να μας έρθουν απ’ έξω για να ψηφιστούν και στις 24 του μηνός θα δοθεί ένα –επιτρέψτε μου- φύλλο συκής που θα είναι ότι ανοίγει η κουβέντα για το χρέος σε τρία στάδια».

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: