Android M – Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά της επόμενης έκδοσης του Android

Android M   Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά της επόμενης έκδοσης του AndroidΤο Android M ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα όπως είχε γίνει παλιότερα με το L, θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να μάθουμε το τελικό όνομά του και τον αριθμό έκδοσής του.

Η Google, στα πλαίσια του Google I/O 2015 πραγματοποίησε μια πρώτη παρουσίαση του της νέας έκδοσης του λειτουργικού, ανακοινώνοντας νέα χαρακτηριστικά, αλλά και την διάθεση της preview έκδοσής του, που αφορά φυσικά τους developers.

Το Google Wallet δίνει τη θέση του στο Android Pay, το οποίο θα επιτρέπει την χρήση της συσκευής για πραγματοποίηση πληρωμών, εφόσον διαθέτει NFC. Σε πρώτη φάση θα είναι προεγκατεστημένο στις Android συσκευές των ΑΤΤ,Verizon και T-Mobile στην Αμερική, ενώ θα γίνεται δεκτό σε 700 χιλιάδες καταστήματα εκεί. ΤΟ Android Pay πάντως δεν θα είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των Android M συσκευών, αλλά θα είναι διαθέσιμο και σε συσκευές με Android KitKat ή νεότερη έκδοση. Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγο θα υπάρχει και υποστήριξη αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος

Για άλλη μια φορά η Google υπόσχεται καλύτερη διαχείριση ενέργειας με την νέα έκδοση του Android. ΣΤο Android Lollipop ήταν το project Volta, στο Android M είναι το Doze, ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των εφαρμογών και διεργασιών που τρέχουν στο background. Βασίζεται στον εντοπισμό της κίνησης, έτσι ώστε να καταλαβαίνει αν κάποιος χρησιμοποιεί την συσκευή και τερματίζει τις διεργασίες, αν δεν έχει γίνει χρήση της συσκευής για κάποιο διάστημα. Κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε ότι η αυτονομία του Nexus 9 με Android M, μπορεί να είναι διπλάσια σε σχέση με Android Lollipop.

Το Android M θα υποστηρίζει το νέο πρότυπο USB Type-C , που επιτρέπει ταχύτερη φόρτιση, ενώ λύνει το πρόβλημα της εύρεσης της σωστής μεριάς τοποθέτησης. Επίσης δίνει τη δυνατότητα σε μια συσκευή να φορτίσει κάποια άλλα.

Αρκετά μικρά θέματα καθημερινής λειτουργικότητας αναμένεται να λυθούν με το Android M. Για παράδειγμα θα βελτιωθεί ο τρόπος ελέγχου έντασης του ήχου, ή η λειτουργία αντιγραφής-επικόλλησης. Επίσης αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο σύστημα διαχείρισης αδειών για τις εφαρμογές: Οι εφαρμογές θα ζητούν μια άδεια όταν την χρειάζονται, και δεν θα τους καταχωρείται όταν γίνεται η εγκατάστασή τους. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή μηνυμάτων δεν θα ζητάει εξαρχής άδεια για την κάμερα, αλλά όταν ο χρήστης θέλει να στείλει για πρώτη φορά μια φωτογραφία.

Προς το παρόν η preview της Android M θα είναι διαθέσιμη για τους προγραμματιστές που διαθέτουν Nexus συσκευή, προκειμένου να παρέχουν το κατάλληλο feedback στην Google και να ετοιμάσουν τις εφαρμογές τους.

Πηγή: Myphone

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: