ΑΝΔΡΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ!

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η προοπτική του Huyter van Graan για τη ζωή του έχει αλλάξει εντελώς. Ξέφυγε από το θάνατο για ένα χιλιοστό.

You are a miracle sir, doctor tells man as bullet misses his hearthttp://t.co/KzNLM1K9BE pic.twitter.com/BiHd6pspot

— News24 (@News24) October 6, 2015

Σύμφωνα με το News24.com, όλα ξεκίνησαν ένα Σάββατο βράδυ του Αυγούστου, όταν ο Van Graan έπρεπε να δουλέψει μέχρι αργά. Η εταιρεία του ήταν υπεύθυνη για το στήσιμο οθονών σε ένα δημοφιλές φεστιβάλ μουσικής, και έπειτα από αρκετές ώρες εργασίας ο Van Graan πίστευε πως ήταν σε θέση να πάρει το αυτοκίνητό του και να αρχίσει την πολύωρη διαδρομή με το αυτοκίνητο του προς το σπίτι του στην Πρετόρια, Νότια Αφρική.

Καθώς ο Van Graan έφτανε στην μεγάλη εθνική οδό, άκουσε τον χαρακτηριστικό ήχο από πυροβολισμούς. Η αστυνομία αργότερα έκανε εικασίες ότι ο Van Graan ήταν ο στόχος μιας απόπειρας ληστείας, αλλά εκείνη την στιγμή, ο Van Graan ήξερε μόνο ότι κάποιος τον πυροβολούσε.

«Οδηγούσα στο δρόμο και το επόμενο πράγμα που άκουσα ένας πυροβολισμός. Έτσι όπως έσπασε το γυαλί ήξερα ότι κάτι πήγαινε λάθος», δήλωσε ο Van Graan…«Συνειδητοποίησα έχω πρόβλημα.»

Ήξερε ότι είχε πυροβοληθεί, αλλά δεν είχε καμία ιδέα για το πού. Βρισκόταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητό του και έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει στη συνέχεια. Μη έχοντας ιδέα για το πόσο άσχημα είχε πληγωθεί, ο Van Graan αποφάσισε να πάει στο σπίτι.

Οδηγούσα «όσο πιο γρήγορα μπορούσα,» μας λέει ο ο Van Graan και έτσι τα κατάφερε για άλλα 20-30 λεπτά πριν τα τραύματά του αρχίσουν να χειροτερεύουν. Αγωνιζόταν να μείνει στο δρόμο, αλλά τελικά υπέκυψε στην απώλεια αίματος, και τράκαρε σε ένα φράγμα του αυτοκινητόδρομου.

Εκ των υστέρων, αυτή η πρόσκρουση ίσως και να βοήθησε στο να σώσει τη ζωή του Van Graan. Βρέθηκε από έναν οδηγό φορτηγού ρυμούλκησης, ο οποίος αμέσως κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η σύζυγός του Van Graan είχε ειδοποιηθεί και ήταν σε θέση να συναντήσει το σύζυγό της όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

 Ο Van Graan πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα με μηχανική υποστήριξη ζωής πριν η κατάστασή υγείας του σταθεροποιηθεί αρκετά για να του επιτρέψει να μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο. Στην αρχή, οι γιατροί ήταν απλά απασχολημένοι με το να τον διατηρήσουν ζωντανό. Αργότερα θα προβληματίζονται ως προς το πώς ο Van Graan επέζησε τον πυροβολισμό.

«Έκαναν τομογραφίες και ακτίνες Χ και στη συνέχεια είδαν τη διαδρομή του βλήματος και το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα ήταν η δίνη του βλήματος που πέρασε ξυστά από τον αριστερό πνεύμονα μου» ,δήλωσε ο Van Graan. «Νομίζω ότι είχα λίγο αίμα σε αυτόν τον πνεύμονα από τον πνεύμονα, και έτσι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ένα σωληνάκι για να το αφαιρέσουν.»
Καθώς οι γιατροί θεράπευαν τον Van Graan για κατάρρευση πνεύμονα και άλλους τραυματισμούς, συνειδητοποίησαν ότι η σφαίρα είχε εισέλθει στην δεξιά πλευρά του στήθους του και ξέφυγε από την καρδιά του για μερικά χιλιοστά.

«Μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν την πορεία της σφαίρας επειδή δεν έπρεπε να συμβεί έτσι. Ήταν τρελό!», δήλωσε ο Van Graan.

Ένας γιατρός το έθεσε πιο ωμά, εξηγώντας στον Van Graan ότι δεν υπάρχει καμία εξήγηση για την επιβίωσή του. «Είστε ένα θαύμα κύριε», είπε στον Van Graan.

Πήρε εξιτήριο μετά από 18 ημέρες στο νοσοκομείο, ο Van Graan σιγά-σιγά αναρρώνει από τα τραύματά του, δίνοντας χρόνο στο σώμα του για να επουλωθεί. Λέει ότι η εμπειρία αυτή έχει αλλάξει τον τρόπο που κοιτάζει πλέον τη ζωή.

«Δεν θέλω να αποκαλέσω τον εαυτό μου Χριστιανό, γιατί δεν πάω στην εκκλησία, αλλά μπορώ να σας πω ότι, ο Κύριος έσωσε τη ζωή μου», είπε.

Ο Van Graan δεν μπορεί να περιγράψει την αλλαγή που έχει συμβεί μέσα του, αλλά τονίζει ότι οποιαδήποτε αρνητικότητα ή ρατσισμός που θα μπορεί παλαιότερα να πλανιόταν στην καρδιά του έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

«Έχω μόλις μόνο αγάπη στην καρδιά μου, δεν μπορώ να το περιγράψω. Αυτό που πήρα από αυτό το περιστατικό είναι απλά εκπληκτικό», είπε. «Έχω αγάπη στην καρδιά μου για όλους.»

Το πιο σημαντικό, ξέρει πόσο τυχερός είναι και ποιον θα πρέπει να ευχαριστήσει για την θαυματουργή επιβίωσή του.

«Το μόνο πράγμα που με κράτησε ζωντανό… ήταν η χάρη του Θεού,» δήλωσε ο Van Graan. «Θα έπρεπε να έχω πεθάνει, ο Θεός μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία.»

: fanpage

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: