Αναμένεται η απόφαση για την απόσυρση των ΙΧ

 

 

 

Toυ Σπύρου Ρέκκα

 

 

Η κυβέρνηση έχει πεισθεί για τα οφέλη της παράτασης του μέτρου, μένει να πειστούν και οι δανειστές. Θα επιδιώξει να διατηρηθεί η απόσυρση τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Καθολικό το αίτημα της αγοράς για την παράταση.

Η χθεσινή  ημέρα ήταν  η πιο κρίσιμη στην υπόθεση της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων.

Η κυβέρνηση αφού επεξεργάστηκε τις τεκμηριωμένες μελέτες του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) και μετά από συνεχείς συσκέψεις με άλλους ενδιαφερομένους φορείς καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ετοίμασε την τελική της πρόταση η οποία ετέθη χθές  υπόψη του κουαρτέτου.Οι δανειστές ενημερώθηκαν για όλες τις λεπτομέρειες της ελληνικής πρότασης, η οποία προσανατολίζεται στη συνέχιση του ευνοϊκού μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, έδωσαν  όλα τα στοιχεία στα μέλη του κουαρτέτου και θα επιδιώξουν να πάρουν το πράσινο φως, για την συνέχιση της απόσυρσης τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2016.Η κυβέρνηση έχει πεισθεί για τα οφέλη της απόσυρσης τα οποία δεν είναι μόνο η εξασφαλισμένη ροή σημαντικών χρηματικών ποσών στα δημόσια ταμεία, λόγω της υψηλής φορολογίας των αυτοκινήτων.Οι αρμόδιοι υπουργοί δίνουν έμφαση και σε άλλους τομείς που επηρεάζει η αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων με νέα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας.

Ειδικότερα, εκτιμάται ιδιαίτερα η συμβολή των νέων αυτοκινήτων στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επίσης, στα επιχειρήματα των υπουργών περιλαμβάνεται και η προσπάθεια να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας των πολιτών στις μεγάλες πόλεις με την χρήση οικολογικών αυτοκινήτων.

Η συνέχιση της απόσυρσης θα είναι η καλύτερη κίνηση για να διατηρηθεί στη ζωή ο κλάδος των αυτοκινήτων. Τα οικονομικά κίνητρα συμβάλουν στην αύξηση των πωλήσεων και οι υποψήφιοι αγοραστές επιδιώκουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο με αυτή την διαδικασία. Ακόμη και αυτοκίνητα μικρού κυβισμού που έχουν μικρή απαλλαγή γύρω στα 500 ευρώ αποτελούν επιλογή μερίδας καταναλωτών που μετράνε και το τελευταίο ευρώ.

Να τονισθεί ότι από τα τέλη Ιανουαρίου 2016, έχουν πουληθεί όλα σχεδόν τα εκτελωνισμένα αυτοκίνητα τα οποία ήταν στο ευνοϊκό καθεστώς της απόσυρσης. Τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις κυμαίνονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα λόγω της απουσίας της απόσυρσης και οι αγοραστές περιμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του κουαρτέτου.

Οι έμποροι αυτοκινήτων εκπέμπουν SOS και εκτιμούν ότι αν δεν συνεχισθεί η απόσυρση, θα υποχρεωθούν να απολύσουν μέρος του προσωπικού τους και να κλείσουν μεγάλο αριθμό καταστημάτων, όπως υποστηρίζουν. Η κατάσταση στον κλάδο του αυτοκινήτου έχει φθάσει σε οριακό επίπεδο και η απόσυρση είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας.

Αναμένονται λοιπόν οι αποφάσεις που ελπίζουμε να είναι θετικές.

 

Πηγή: Euro2day/In2life

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: