Αναγνωριστική συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη εν όψει της μάχης για το ασφαλιστικό

Σήμερα το απόγευμα στις 15.00 έχει προγραμματιστεί να γίνει η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού. Αλ. Τσίπρα, με το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη.
Η συνάντηση είναι μεν εθιμοτυπική, ωστόσο και οι δύο αναμένεται να προσπαθήσουν αν «διαβάσουν» ο ένας τις προθέσεις του άλλου εν όψει της πρώτης μάχης που θα έχουν στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Η σχετική συζήτηση στη Βουλή αναμένεται πως θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη .
Ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να διερευνήσει τις προθέσεις του πολιτικού του αντιπάλου και να κατανοήσει με ποιο αντιπολιτευτικό μοντέλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη ΝΔ επαναλαμβάνουν ότι ο αρχηγός τους θα ακούσει τι έχει να του πει ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζουν όμως το περιεχόμενο ομιλίας Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τονίζοντας ότι συναίνεση α λα καρτ δεν πρόκειται να δοθεί.
Παράλληλα, «γαλάζιοι» παράγοντες επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκφράσει την αγωνία του στον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία της οικονομίας και θα ζητήσει εξηγήσεις σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις απαιτήσεις των δανειστών.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: