«Αν τα μπλόκα πουν να παραμείνουμε στο Σύνταγμα, θα μείνουμε» – Σήμερα η συνέλευση των αγροτών

Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνουν οι αγρότες που από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (20/2) βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. «Αν τα μπλόκα πουν να παραμείνουμε στο Σύνταγμα, θα μείνουμε» είπε.

Όπως αναφέρουν αγρότες στο MEGA, σήμερα στις 11:00 θα προχωρήσουν σε συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

«Η εισήγηση είναι ότι πει ο κόσμος, ότι πουν τα τρακτέρ. Αν πουν να μείνουμε στο Σύνταγμα, θα μείνουμε», είπε ο Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ιστορικό το χθεσινό συλλαλητήριο, τόνισε πως ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό των αγροτών και στη συνέχεια εξαπέλυσε κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη λέγοντας: «Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να ασχοληθεί με την αγροτιά. Δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να υπάρχει παραγωγή, ότι πρέπει να υπάρχει ρεύμα για να ποτιστεί ο κάμπος και να υπάρχει πετρέλαιο για να οργωθεί ο κάμπος».

«Αν βγούμε με ατάκες “ξύσαμε τον πάτο”, “θα βγουν σε 10 μέρες, γιατί πρέπει να σπείρουν” και με αυτή τη λογική, θα μας βρει απέναντι. Ο κάμπος διψάει, η ανομβρία χτυπάει “κόκκινο” και ασχολούνται με την ατάκα και την καρέκλα», συμπλήρωσε.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις που θα προκύψουν από τη συνέλευση των μπλόκων.

ΕΛΛΑΔΑαγροτεςΣυνταγμα
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: