Άλλοι 1.700 μετανάστες στον Πειραιά – Έφτασαν 9.000 τις τρεις τελευταίες ημέρες

Αναμένεται να γίνει διαλογή ώστε να αποφασιστεί σε ποιούς θα επιτραπεί να αναχωρήσουν για Ειδομένη – Ασφυκτική η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής στην Αττική

Άλλοι 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έφτασαν σήμερα το πρωί στον Πειραιά.

Οι 1.692 από αυτούς ήρθαν με το πλοίο Αριάδνη από Χίο και Μυτιλήνη ενώ άλλοι 12 θα φτάσουν αργότερα από Ρόδο και Κω με το πλοίο Blue Star 2.

Συνολικά τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας περί τους 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά.

Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει τι θα συμβεί με τις νέες αφίξεις, αν και πόσοι, δηλαδή, θα ξεκινήσουν προς Ειδομένη και πόσοι θα εγκατασταθούν στο κέντρο κράτησης του Σχιστού ή σε άλλα σημεία στην Αττική καθώς ήδη υπάρχει ασφυξία σε όσες δομές έχουν δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα.

Οι περισσότεροι από τους Αφγανούς που έφτασαν την Τρίτη στο Σχιστό μπήκαν στο hotspot, ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι που επιβιβάστηκαν σε ταξί, με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας και πιθανότατα την πλατεία Βικτωρίας, η οποία έχει αρχίσει ξανά να γεμίζει από ανθρώπους που ψάχνουν έναν τρόπο για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: