Αλλαγή ώρας σε χειμερινή: Τι θα ισχύσει τελικά

Η ώρα παραδοσιακά αλλάζει σε χειμερινή στο τέλος Οκτωβρίου και όλοι γυρνάμε τα ρολόγια μας, ωστόσο φέτος επικρατεί μια σύγχυση για το θέμα, λόγω της πρότασης της Κομισιόν να καταργηθεί η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν καταλάβει εάν θα πρέπει να αλλάξουν τα ρολόγια τους, ωστόσο, καθώς η εφαρμογή της πρότασης στις χώρες-μέλη ξεκινάει από το 2019, την Κυριακή 28η Οκτωβρίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω για να μπούμε στη χειμερινή ώρα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι το τέλος Απριλίου 2019 τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν για το αν θα διατηρήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα. Αν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα.

Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: