Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μεταναστών από την Αστυνομία

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μεταναστών από την Αστυνομία
Συνελήφθησαν στην , στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης τέσσερις διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 35 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άνθρωποι που συνελήφθησαν σαν διακινητές είναι δύο Σύριοι, ηλικίας 34 και 41 ετών και δύο , ένας 37χρονος και μία 28χρονη.



Στην πρώτη περίπτωση, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε αγροτική οδό της Αλεξανδρούπολης, έκαναν σήμα στάσης στον 34χρονο οδηγό Ι.Χ.για να ακινητοποιήσει το όχημα του, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, μπήκε στην παλαιά Εθνική Οδό Κήπων – Αρδανίου, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε σε τσιμεντένια γέφυρα.
Μετά, ο 34χρονος εγκατέλειψε το όχημα και έφυγε, πλην όμως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, σε κοντινή αγροτική περιοχή και συνελήφθη.
Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στη χώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες. Άπαντες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Αλεξανδρούπολης για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ τρεις από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία.
Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, στην Παραεγνατία Οδό,
εντόπισαν και συνέλαβαν τους άλλους τρεις διακινητές, διότι όπως προέκυψε, ο 41χρονος, μετέφερε στο εσωτερικό ενός φορτηγού 27 μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι δύο Έλληνες, επιβαίνοντες σε ένα  αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Στην προσπάθειά τους να προωθήσουν στη χώρα τους μη νόμιμους μετανάστες, το που οδηγούσε ο 41χρονος, ξέφυγε της πορείας του και μπήε σε κανάλι όμβριων υδάτων.
Από την εκτροπή του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν ο 41χρονος διακινητής και πέντε μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι τέσσερις από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία.
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ η σχετική δικογραφία για τον 34χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη του.
Συνολικά κατασχέθηκαν ένα φορτηγό και δύο αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: