Αιτωλοακαρνανία: Ιερόσυλοι διέρρηξαν εκκλησία με λοστό!

Με την άνεσή τους “δούλεψαν” οι άγνωστοι ιερόσυλοι που έκαναν τα πάντα για να τρυπώσουν στην εκκλησία της Γενέσεως Αγίου Ιωάννη του Τιμίου Προδρόμου στο Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς κανείς από τους περίπου 1.600 κατοίκους του χωριού δεν τους πήρε είδηση!

Αρχικά οι δράστες επιχείρησαν να τρυπώσουν στο ναό από το πίσω μέρος του, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όμως, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και, με τη βοήθεια ενός λοστού, ξήλωσαν την πόρτα και τα προστατευτικά κάγκελα από την πλευρά του Ιερού. Όταν πια μπήκαν μέσα, ερεύνησαν όλους τους χώρους και ανακάλυψαν μέσα στο Ιερό τα χρήματα από το παγκάρι που είχαν μεταφερθεί εκεί για να είναι πιο ασφαλή!

Οι διαρρήκτες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και έσπευσαν να εξαφανιστούν αθέατοι. Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί του Σαββάτου και στην εκκλησία έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, η έρευνα των οποίων για την εξιχνίαση της κλοπής που έχει αναστατώσει το χωριό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αλλοδαπός συνελήφθη για διάρρηξη καταστήματος

Μέσα σε λίγες ώρες εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Ηρακλειδών και συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος παραβίασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κω και άρπαξε χρήματα και διάφορα αντικείμενα. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ενώ ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενος για κλοπή.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: